En fantastisk helg

20170326_142200

En fantastisk helg är till ända. Strålande sol, temperaturer upp till 15 grader och varma vindar, tidvis i alla fall. Kan man göra annat än att njuta?

Visst, jag hade ju jobbar på lördag morgon, så et blev ju som vanligt en del sömn under dagens ljusa del, men det fanns ändå en hel del tid för att njuta. Och när det gäller sådant är jag inte sen att ta tillfället i akt…

En hel del utomhusaktiviteter genomfördes bland annat så kunde man börja städa upp ute efter vintern, och det känns bara så skönt. Är man ute så kan man inte låta bli att spana efter vårtecken, vårtecken man ser varje år, en ändå är lika välkomna som alltid.

20170325_152024

Kvällen avslutades med ett glas rött på altanen när vi njöt av solnedgången…

Söndagen började med en underbar promenad till vår kyrka och jag var där tidigt så kunde jag vara med och pula och lära mig nya saker, som jag behöver veta som vaktmästare..

Jag lärde mig också vilket vin de har till nattvarden, så nu kan jag ha nattvard hemma så ofta jag vill…

20170326_102047

Eftermiddagen fortsatte sedan utomhus med förberedelser för att leva och bo ute.

Kvällspromenaden gick sedan ner till ån, där vi brukade fiska som barn. Jag skrattade för mig själv när jag återsåg platsen. Vi fick aldrig några fiskar på kroken, och de var kanske lika bra det. Men jag tror anledningen var att vi hamrade till våra krokar på skruvstädet av tretumsspik och hade hampasnöre som fiskelina… 🙂
Men vad gjorde det, vi var ju lyckliga i vår värld…

Men en sak jag tänkte på när vi promenerade hem, jag och vovven. Man hann så mycket på dagarna när man var liten, mer än man hinner idag och jag funderar på om dagarna har blivit kortare…

IMG_20170326_182919_663

Även denna kväll avslutades med ett glas rött på altanen.

8 reaktioner på ”En fantastisk helg

 1. ogamotoga

  Vilka härliga vårbilder, och de där hartassarna (?) 😍. En fråga; Nattvardsvin, innehåller det alkohol eller är det alkoholfritt? Undrat över det i många år faktiskt. 😆

  Gilla

  1. Tackar!

   Nattvardsvinet är oftast starkvin, då det är bättre hållbarhet. Men blandas oftast med lite vatten.
   När jag själv tar nattvarden, så doppar jag oblaten i vinet, så det blir en sådan liten mängd 🙂

   Gilla

   1. Förr skulle man ju vara konfirmerad för att få ta nattvarden, nu gäller att man är döpt.

    Och du kan ju alltid gå fram till altarringen och vill du inte ta oblat och vin så lägger du höger handflata över hjärtat så får du ett bibelord läst istället.

    Ibland har det blivit flera nattvarder på en dag för mig och då går jag fram var gång men tar mellanmålet en gång övriga gånger lägger jag handen över hjärtat. Man kan ju inte bli hur from som helst 😉

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s