Snoppens värde 3,6 miljoner

8 mars
I dag är det Internationella kvinnodagen och jag ser att många säger grattis till kvinnan. Vad är det man gratulerar? Är det något att gratulera när kvinnorna tjänar mindre än männen, att en del kvinnor våldtas för att vissa män behöver visa sin makt…

Internationella kvinnodagen är till för att ge extra fokus på kvinnors situation i Sverige och världen, och det är absolut inget att gratulera för. Ett sätt är att vi alla ställer upp på att kvinnor skall bli jämställda.

Min lokalradio hade en fråga på sin Facebooksida:
8 mars är den internationella kvinnodagen. Vem är din kvinnliga förebild?
/Susanne & Tommy, Morgon i P4 Väst

Mitt svar blev: Förutom min mamma som lärt mig att visa respekt för andra människor, så är det Katarina Wennstam som verkligen kan ta debatten om dessa jämställdhetsfrågor utan att nedvärdera andra…
Hon får en att lyssna extra noga och inger stor respekt och stort förtroende…

Att man får tack och beundran från både radio P4 Väst och Katarina Wennstam är hedrande.

Jag har ju lyssnar på Katarinas alla ljudböcker på Storytel, just för att hon tar en sansad debatt och verkligen är inläst på området.Det beundrar jag verkligen, och hon gör det på ett sätt utan att skuldbelägga någon annan. Det är så debatter skall föras och ger resultat.  Att hon sedan också är min vän, gör inte saken sämre…

Jag har sökt på löneskillnaden mellan män och kvinnor i Sverige och det finns en olika mängd sätt att räkna, men har fastnat för följande jag hittade på Wikipedia:
Skillnaden i livsinkomst (som även förorsakas av olika mängd arbetad tid) är 25 % eller i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mellan en man och en kvinna i Sverige. Skillnader i livsinkomst får långtgående konsekvenser för äldre människors levnadsstandard.

Så min snopp är värd 3,6 miljoner, eller att jag tack vare min snopp är är det…
Känns långt ifrån OK, och att en del män sedan använder den rikedomen till att förnedra kvinnor är för mig ofattbart….

Vi behöver arbeta alla för mer jämställdhet både i Sverige och världen, det gynnar oss alla…

En reaktion på ”Snoppens värde 3,6 miljoner

  1. Den dagen kvinnodagen inte längre behövs för att vi har insett att alla människor har samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön, då är det läge att gratulera. Och då inte bara kvinnorna utan hela mänskligheten. Ingen jämställdhet kan uppnås så länge män och kvinnor står på varsin barrikad, det måste till samarbete och ömsesidig respekt för varandras olikheter. Det är tackvare dessa olikheter som vi alla kan bilda en helhet – ett pussel med 1000 likadana bitar blir inte mycket till pussel..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s