Har tröttnat

20170127_040729

Ibland ledsnar jag på jobbet som tidningsbud…

Här om morgonen när jag kom fram till några postlådor, så mötte mig denna skylt…
Jag tog ett foto, skickade det som MMS till vår filialföreståndare med specificerad adress och frågan, vad göra?

Till saken hör att nere vid stora vägen finns alternativa lådor för tidningar, men EJ post, som vi enligt lag MÅSTE leverera till mottagarens postlåda vid gränsen eller där den är godkänd att sitta. Lägger jag post där, gör jag mig skyldig till lagbrott och sköter inte heller mitt jobb, vilket kan ge mig uppsägning. Nu finns en lösning att jag tills vidare får köra ytterligare en km för att vända, för att kunna leverera post…
Ett alternativ är att vi tar upp diskussion med Post och Telestyrelsen om att få lägga post nere i de alternativa lådorna. Men va säger då grannarna, så får längre till postlådorna?

20170206_040603

Nästa ställe finns ingen skylt, men där har stolpar ställts upp så jag inte kan vända.
Nu måste jag åka in på en tomt och vända precis vid ett boningshus halv 4 på morgonen för att leverera tidningen. Visserligen har fasstighetsägaren godkänt det, men känns inte helt okey, för mig…

DEn finns ingen lag som säger hur postlådor skall vara märkta, men vi har också ett ansvar att leverera post i rätt postlådor. Ibland tycker jag synd om Postnord, som får mycket kritik för sin postutdelning, då det ibland är postlådeägaren som inte märker sina lådor.

20170209_032504

Denna låda har jag tjatat om i över två år att ägaren skall märka utan att det har hänt. Här tror jag Postnord ledsnat och skrivit lådnumret med tusch på lådan. Tack Postnord för detta!

20170209_043633

Den högra lådan tog det drygt ett halvt år att får märkt, den andra är fortfarande omärkt efter två och ett halvt år.

20170209_032533

Här har någon verkligen tänkt till och märkt lådan med namn och adress, som är lätt att läsa när man står upp, men jag sitter i bilen, och är snön kommer täcks skylten av snö, och ibland är jag glad att ha fönsterskrapan för att skrapa bilrutan med, till att skrapa postlådor…

20170123_043228

Här är en som inte är nöjd med posten utdelning i postlådan, utan vill ha posten i tidningslådan. Här kan man inte missa vilket nummer som är på lådan, då skylten är gånger så stor som själva lådan…

20170209_050131

Men ibland finns det positiva saker med att dela ut post och tidningar.
Denna kund har sin tidningslåda vid tomtgränsen men nästan en km till postlådan.
Här kunde jag sluta ett frivilligt avtal att även lägga posten i lådan där jag lägger tidningen och den låda som de kollar 7 dagar i veckan. Då slipper de kolla den ordinarie lådan där Postnord lägger posten, mer än de fem dagar Postnord kör.

2 reaktioner på ”Har tröttnat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s