MÄN, ta ert ansvar

man

Nu har det hänt igen!

Jag som man kan inte ta ansvar för vad andra män gör, och jag skall inte utsättas för kollektiv bestraffning för vad andra män gör…

Men jag kan säga min mening att det vissa män gör inte är OK, och vissa män saknar all respekt för andra människor och deras integritet.

Artist polisanmäld efter konsert i Bohuslän
Mitt under en pågående klubbspelning på en västsvensk ort, drog sångaren en 18-årig flicka ur publiken i håret, och tryckte hennes ansikte mot sitt skrev. Den förnedrande händelsen filmades och artisten har nu polisanmälts misstänkt för sexuellt ofredande.

Fatta skriver så här i ett inlägg
// ALLT UTOM ETT JA ÄR ETT NEJ //
En vanlig klubbspelning slutade med att en av artisterna tryckte Malins ansikte mot sitt skrev. Artisten menar att han fick ”feeling” och ursäktade sig efteråt med ”hur skulle jag kunna veta att hon inte ville om jag inte provade?”.
Samtycke utgår ifrån att allt utom ett ja är ett nej. Det spelar ingen roll om du är full, får feeling eller är en känd artist. Frågan du bör ställa dig är ”Hur vet jag att hen vill om jag inte frågar först?”.

Jag kommer att fortsätta protestera mot dessa övergrepp som sker oavsett om det är på festivaler eller inom hemmets fyra väggar. Jag anser att jag som man har ett sort ansvar att göra det…

Gruppen skriver på sin FB-sida: Under ett uppträdande i lördags begicks en helt oacceptabel handling av en enskild medlem mot en kvinna i publiken.

Detta var ett enskilt agerande och vi vill ta helt avstånd från dennes handling som vi inte någonsin vill ska förknippas med oss eller vår musik. Det strider mot våra värderingar och samarbetet med medlemmen har avslutats omedelbart.

Vi vill framföra vår ursäkt till berörd person, anhöriga, vänner och all övrig publik.

En person svarade: Lite patetiskt… Det minsta man kunde hoppats på var att ni framfört er ynkliga ursäkt direkt till ”berörd person” för det är långt mer än en oacceptabel handling som begåtts…
Kanske ska tilläggas att den ”berörda personen” är min dotter…

Debatten i Sverige har pågått länge om dessa övergrepp oftast män gör, men ändå händer det gång på gång igen. Detta är inte acceptabelt, och måste sägas, vi har ALLA ett ansvar att ta avstånd från detta.

Men vad jag saknar är att fler män ställer upp och tar avstånd från att detta får förekomma i vårs samhälle år 2017. Vi måste gemensamt ställa upp på alla människors lika värde. Men vad hände denna gång? Stora delar av debatten i ämnet saknades i mina flöden i alla fall. En svensk man tillika artist, och helt plötsligt saknas debatten, både från höger och vänster och även bland män och kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s