Bästa julklappen!

20160530_045123

Äntligen, säger jag. Efter drygt ett halvår verkar de nu som om man kan pusta ut.
Sakta men säker har ljuset i tunneln skymtat fjärran, men verkar allt ha fallit på plats.
Nu har pressmeddelande gått ut vilka som är de nya är de nya investerarna i Stampen. 81 miljoner verkar nyemissionen ge vilket en tryggare framtid för oss alla inom Stampen. Visst det kommer att bli förändringar och en del kommer trots allt att få lämna jobb i spåren på det som hänt men också den utmaning som den tryckta tidningen innebär.

Än är vi inte där att det är läge att lägga ner den tryckta upplagan av våra tidningar. För oss tidningsbud gäller det att våra väskor, cyklar och bilar med andra produkter för att motverka bortfallet av tidningar.

Många gånger ser jag att högersidan vill att Stampen försvinner och att deras alternativa medier får mer utrymme. Vänstersidan är emot det privata ägandet och vill också se Stampen försvinna. Men hur skall vi klara ett demokratiskt samhälle utan flera olika medier? Väljer vi inte flera olika medier att basera våra uttalanden på, vad händer då?

En fri press är bland det viktigaste för att motverka fördomar och att vi inte bygger på våra filterbubblor. Kvalitetsjournalism måste få kosta och vi måste ju betala för det också.

81 miljoner kronor är inte mycket pengar då konsernen inom ca 3 månader betala ut närmare 300 miljoner kronor. Men samtidigt skall vi veta att de festa tidningar går bra idag, likaså tryckerier och även vi inom distributionen, utan det är ju moderbolaget som har problemen.

Nu ser jag i alla fall ut mot en trevlig jul.

Klart med nya delägare i Stampen
Medieforskare: Stampen behöver mer än 81 miljoner

2 reaktioner på ”Bästa julklappen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s