Skye Travels – ett sätt att resa.

selfie-on-hike-1
Skye har tagit en selfie i närheten av där jag bor. Bilden lånad från hans blogg.

Jag fortsätter på temat resor som jag pratade om här om dagen.
Som ung hade jag en dröm och det var att arbeta mig ett varv runt jorden. Jobba tjäna pengar, uppleva nya länder och världsdelar. Jag ville se världen, uppleva den, och bygga mina tankar på egna erfarenheter. Jag hann med stora delar av Europa och en del i Nordamerika innan min sjukdom satte stopp för dessa drömmar. Drömmarna finns var men är svårare att uppfylla, men man kan ju glädjas åt andras sätt att uppfylla sin och min dröm.

I somras mötte jag Skye Class här utanför vårt hus. Skye hade 2014 bestämt sig för att uppfylla sina drömmar och att göra det jag ville göra. Han jobbar delvis på stället har bor på, i utbyte får han mat och husrum och har möjlighet att se landet och och lära sig dess seder och bruk.

Jag har sedan jag träffat honom följt han resor runt omkring i världen via de olika kanaler han medger. Här är ett inlägg på Facebook som kom för ett par dagar sedan.

En liten smått fantastisk historia, tycker jag.

Hans vistelse här på min födelsegård kunde blivit bättre, men jag tror ändå han var rätt så nöjd med vistelsen här. När jag läser hans berättelse om vistelsen här, så blir man så glad, då man gärna blir hemmablind och inte ser den skönhet som finns närmast sin gen plats.
Jag har ingen dröm om att leva om mitt liv, men jag tror att det idag är lättare att göra drömmen till verklighet än på 70-80-talet som mina drömmar var som starkast. Att jag kunnat se stora delar av Europa beror på att jag har släkt och vänner i många olika länder och under resorna har man lärt känna mycket nya vänner. Hade Facebook och Internet funnits då, hade jag säkert haft kontakt med många fler av mina fantastiska vänner än jag har idag.

Så att följa Skye Travels har numera blivit mitt sätt att resa i de fall jag inte klarar att resa själv.

Fotot är lånat från Skye Travels hemsida med tillstånd av Skye Class

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s