För kärlekens skull

20161204_174152

För kärlekens skull,  visst låter det väl vackert?
Kärlek är nog det världen behöver ännu mera just nu, när man ser så många domedagsprofetior på så många platser.

Trollhättans sångargille hade fyllt hela scenen i kulturhuset med kärlek i form av sång och musik. Musiken från scen och publikens engagemang fick taket att lyfta i Hebeteatern.
Trollhättan fyller hundra år, Benny Andersson 70 och Ted Gärdestad skulle fyllt 60. Där har ni inledningen till musikvalet. Det började lugnt med med hyllningssång till födelsedagsbarnen och då valde de ”Födelsedagsvals till Mona”.

Med på scenen fanns förutom sångargillet även sångsolist Jonathan Kroner Ingvald och hans “Köpenhamnsorkester” och stråkorkestern ”Flexible Strings”, från ”over there”, dvs Vänersborg. Tvåstadsträtan sade ju att det var dödsstraff för Vänersborgare att besöka Trollhättan och för Trollhättans  befolkning var det värre att säga Vänersborg än att svära i kyrkan. Nu var de förenade på scenen och körledaren och dirigenten Marie Wennberg styrde ihop allt till en bubblande Champagne av finaste sort.

Här blandades många ABBA-låtar med Ted Gärdestads Satellit och jag vill ha en egen måne med Jonathans underbara tenorröst. Min ”gamla” musiklärare från högstadiet Per-Inge Wåhleman med fru berättade öppet vad de gjorde en natt i Köpenhamn. Man kände hur hela teatern blev inbäddad i sidenlakan, och kärleken och romantiken flödade.

När sedan ABBA klev in på scen med sina klassiska scenkläder så stod jublet högt i taket. Så den som trodde vår svenska supergrupp var död, har helt fel. De lever i största välmåga. Jag såg ju på bror,inte minst, hur han njöt av hela arrangemanget. Man såg hur glädjen glittra i hans ögon.

Så för kärlekens skull säger vi tack till
Trollhättans sångargille
Jonathan Kroner Ingvald
Flexible Strings

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s