Jag hatar feminism

gender_equality_by_paranoooik-d32oj0l

Ja jag hatar feminism och läser du inte hela detta inlägg, så kan jag förstå att du blir arg på mig. Nej, jag står bakom det som ordet innebär, men personligen försöker jag använda orden jämställdhet och likaberättigande.

Jag förknippar ordet väldigt mycket, med kommunISM, nazISM mm, och det känns så ovärdigt det som ordet vill uppnå. För jag tror verkligen på jämlikhet mellan könen, och att vi tillsammans kan skapa en bättre värld, när män och kvinnor är jämställda.

Jag vill heller inte tro på lagstiftning och kvotering, men kan vi inte nå jämställdhet på frivillig väg, så är det nog något som måste till. För vi måste bryta de gamla könsnormerna där kvinnor skall stå vid spisen och föda barn, medan männen är ute och tjänar pengar.
Även i de fall när en del män försöker använda sin manlighet till att visa makt över kvinnor inklusive sexuella ofredanden, så som det som pratas om just nu, dickpic, så är det aldrig OK.

Jag vet inte hur jag skall få ordet att inom mig vara något positivt, kanske beroende på att just kommunism och nazism har påverkat min släkt, och i förlängningen, även mig så negativt.

I går var jag på ett möte där olika grupper som arbetar i samhället, för att skapa en tryggare värld. Där presenterade sig ett par unga tjejer som startat tjejjouren Eva. Blev så intresserad av dem så jag ville prata med dem efteråt. Tyvärr så blev det inte så, men jag ville verkligen ge dem mitt stöd för det arbete de gör och letade upp deras hemsida, för att maila dem. En av de första rubriker jag möter var ”Vad är feminism?”, och allt slog bakut hos mig igen, och jag lämnade sidan. Avskyvärda ord, inte innbörden, men just ordet.

Jag har ju länge stöttat organisationen MFJ, män för jämställdhet, då jag tror det är viktigt att jag som man tar ställning i frågan. Och just våld mot kvinnor och tjejer är också för mig ett sätt att skydda dessa grupper mot förtryck, sexuella ofredanden, och kanske ännu värre våldtäkt. Jag vill verkligen vara med och bryta normer och framför allt förändra manlighetsnormer.

emma-watson-feminism-1Hittade denna bild på nätet och fick mig att reagera mycket negativt. Måste jag sluta slåss för jämställdhet för att slippa kallas feminist?

Kanske skall sluta vara trygghetsvandrare, kanske skall sluta med mitt ideella arbete för jämställdhet och integration, just för att slippa kallas och kalla mig själv feminist?
Nej, jag vill inte vara kommunist, nazist eller feminist. jag vill vara den som slåss för jämställdhet mellan könen. Hur jag gör för att stötta tjejjouren Eva, vet jag inte, men jag kommer att aktivt arbeta inom ”Män för jämställdhet”, då de inte använder det förhatliga ordet.

Länge leve jämlikhet och likaberättigande.

2 reaktioner på ”Jag hatar feminism

  1. För mig har ordet feminist också en negativ klang fast av andra orsaker. Jag tycker det är ett ord som exkluderar. Nej, jag säger som du – jämnstäldhet är det som vi ska sträva efter. Det inkluderar alla oavsett könstillhörighet.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s