I natt var det glatt

20160118_153238

I natt var det glatt på vägarna, ja extremt glatt och så fort man trampade lite på gasen så gick hjulen bara runt utan att man kom någonstans. I kurvorna var det lätt att bakdelen på bilen började jazza.

Jag stannade vid ett tillfälle för att pusta ut och kollade in P4 Väst om det fanns någon halkvarning för området. Nej ingenting om det. Jag ringer trafikreportern på Sverige radio och säger att det är nog lämpligt att gå ut med en halkvarning. Den ligger redan ute svarade han. Inte på P4 Väst i alla fall svarade jag och han dubbelkollade och konstaterade att jag hade rätt. Han skulle fixa till det och det kommer även sändas i radion strax efter 4 svarade han. Jag skojade till det och sade att jag valde fel fortskaffningsmedel på jobbet och skulle tagit skidskor istället för bilen. Han skratta hjärtligt och tog åt sig av det.

04,10 gick följande trafikmeddelande ut:

När jag kom hem och innan jag skulle krypa till sängs lyssnade jag på lokalradion som inte fick tag i trafikredaktionen om aktuella trafikläget. Skrev på radions FB sida om att de skulle varna och vad händer?

När klockan sedan var halv sju i morse var det dags för en ny trafikrapport och vad händer?

Observera skridskorna 😀

Så tänk på äggen under gaspedalerna denna årstid 🙂

2 reaktioner på ”I natt var det glatt

  1. Mea M

    😊 älskar lokalradion och dessa mänskliga reportrar/pratare 😊 Härligt!
    Och eloge till dig som snabbt meddelar så de kan dela vidare 🙏

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s