Ödesvecka för Stampen

glasögon

I dag börjar ödesveckan för Stampen, 14 tidningar, tryckerier och distributionsbolaget.
I dag tas beslut om fortsatt rekonstruktion enligt tidningen Resume. Skatteverket har sagt ja till detta, så lösningar av något slag finns inom räckhåll. Hoppas på ett ”ja” i alla fall.

I morgon skall, enligt P4 Väst nyheter på radion, beslut komma från skatteverket om hur de ställer sig till utdelningsförslaget om 25% i ersättning för skulderna. Där handlar det om mycket pengar som också skall ställas i relation till hur många som kan bli arbetslösa och vilka kostnader det innebär, men också hur mycket staten kan få in vid en eventuell konkurs. Det är inga lätta beräkningar som skall göras. 3500 arbetslösa personer som skall slussas ut till nya jobb. Det blir inte som Saab, där det närmast var en kommun som drabbades utan området är större, och det är godare tider nu än tidigare. Men ingen vet i sista ändan vad som händer. Är det lätt att hitta helt nya ägare till alla tidningar, och vem vågar gå in och satsa helt på övertagande om tidningar. Det är kanske lättare att hitta nya delägare än att hitta nya, som är beredd att satsa pengar. Tror det också är viktigt för regering och Alice Bah Kunke att fundera vidare på hur ett framtida presstöd skall se ut och över hur momsen skall fördelas mellan olika typer av media.

För mig själv gäller att jag hoppas att mina resterande lönepengar kommer idag.  Lönen för arbetad tid kom via mitt företag redan i torsdag men en stor del av lönen, min semesterersättning skall betalas från länsstyrelsen och den har inte kommit än. Vi som skall ha de har blivit lovade idag att den dyker upp på kontot, några dagar försenad.

Dagen och veckan har bara börjat, så nu gäller det att hålla tummarna och ta en dag, timma, minut i sänder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s