Besök på Skansen

20160814_140623

Efter en strulig arbetsvecka med försenade och även uteblivna tidningar så kom lördagen med olyckan som gjorde att jag fick rycka in med att rädda folk ur en dikeskörd bil, så tog mina krafter helt slut. Min dygnsvila är inte alltid den bästa mina arbetsveckor men ibland blir den sämre pga omständigheter utanför min kontroll. Så en del av lördagen tillbringade jag liggandes i sängen, till viss del även beroende på vädret som inte inbjöd till några utomhusaktiviteter. Sommartid bor jag ju ute dygnet runt, naturmänniska som jag är, men jag valde att sova inomhus.

Lade mig strax efter 17 på lördagskvällen med tanke att jag skulle ha en mysig stund med bror på altanen, men orken var som bortblåst. Bror väckte mig några gånger för att vi skulle njuta av samvaro och musik på altanen, med jag orkade inte upp ur sängen. Vid midnatt sov bror och jag var uppe en stund för toabesök och att få i mig lite vätska innan jag åter gick till sängs…

2 gånger sex timmars sömn plus det jag hade haft på dagen vittnade nog om att jag behövde min skönhetssömn.

Söndagen fick jag försöka stilla mitt dåliga samvete för att jag inte kunde ge bror den bästa av alla lördagar under sin semester. I dag är han åter på jobbet. Vi tog oss därför med bil ner de värsta backarna och parkerade vid Skansen för att promenera älven efter. Här vid denna del av älven skedde ju en stor förändring då älven höjdes 1916. Anledningen var ju att vattenkraften skulle byggas ut för att ge Sverige industriell utveckling. Vid kraftstationen i Lilla Edet är numera nivåskillnaden sex meter. Vi promenerade hela älven efter och förbi motellet med vasstak genom centrala orten och över gamla bron i Lilla Edet vidare till vårt kära Slottscafé där vi åt våfflor med tillbehör. Vi fick en lång fin stund där med både personal och andra gäster.

Hemvägen blev den motsatta men vi gjorde ett stopp på Bens där vi åt pizza och bror fick ett par starköl. De glömde vår beställning så vi fick vänta lite extra, så bror fick njuta extra länge….

 

2 reaktioner på ”Besök på Skansen

  1. ogamotoga

    Sömn behövs ibland … fråga mig, jag vet 😅. Förstår att din bror njuter av öl, speciellt den ölen, Mariestad … god som attan 😄

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s