När tidigt blir sent

wp-1469732862415.jpg
En av mina kollegor försöker sova en stund bakom pirran som skall vara ta hjälp att ta ut tidningarna till respektive bil…

Ja ha…. Då sitter man här i väntans tider. Det var länge sedan sist, men vad hjälper det? Lika tråkigt var gång.

Leveransen är försenad av morgonens tidningar och än har vi inte fått besked om varför. En och halv timmas väntan hitintills och vi har försökt att fördriva tiden med andra arbetsuppgifter för att få tiden till att gå..

Nu är dessa arbetsuppgifter slut och jag försöker promenera och röra på mig så jag inte blir stel. Just nu är det tråkigt och så snart leveransen kommer så börjar stressen. Ja. Även om vi har en viss tid på oss för att dela ut tidningarna så har vi ju ändå kravet på oss att de skall vara klart till klockan 06.00. Inte nog med det, så står säkert en del abonnenter och undrar om jag försovit mig, och vill prata, vilket absolut inte gör saken bättre. Samtidigt ökar trafiken på våra vägar och det tar också längre tid att köra. Är det då någon som vaknat på fel sida av kunderna så vet man inte vad som händer. En knytnäve är inte ovanligt även om det inte används just till att fysiskt skada mig. Om en timma är min arbetstid slut och jag har inte kommit ut på rundan som tar ca två och halv timma. Tyvärr medger inte avtalet att jag går hem när tiden är slut utan jag har arbetsplikt till ca 08. Så först därefter kan jag säga att jag inte vill jobba. Visserligen får jag betalt för extratiden men min fritid är också värt något för mig. Jag behöver ju också få sova efter jobbet och det är inte heller det lättaste när man skall skjuta på sovtiden, vare människa som man är…

04,35 kom tidningarna, det var 2 timmar och 30 minuter senare än beräknat. Jag hade förberett allt minutiöst och kom strax i väg och hade tur att det inte var mycket extrakörning denna morgon, så jag klarade min inom normal körtid. Inga irriterande kunder och semesterglest med trafiken så jag var färdig strax för klockan 07.

Men större delen av dagen blev förstörd då jag inte fick sova som vanligt.
Tror inte två timmars övertid är värd det som görseningen medförde.

3 reaktioner på ”När tidigt blir sent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s