Vi borde vara lite mer som Malena Ernman #blogg100

malena_ernman_2013-06-12_001
Jag gillar Malena Ernman, en duktig sångerska som har en otrolig bredd på det hon gör, och också lyckas med det. Men hon har något mer, som vi lite mer till mans behöver ta fasta på. Hon har, utan att ta politisk ställning, lyckats ta ställning för humanism, ett samhälle för alla och där alla är lika mycket värda. Sådant beundrar jag!

Jag följer många bloggar via läsaren i wordpress och då inte bara wordpressbloggar utan från en massa olika portaler och det är ofta helt underbart att läsa dessa, när man läser om det fina som finns runt omkring oss. Men så finns det några som är väldigt politiska, och där individen glöms bort och man hittar bara det negativa i omvärlden. Dessa ondgör sig om så mycket i samhället men har sällan några lösningar på det som färgar deras ögon.

Vi borde bli som Malena och ta mer ställning för det goda utan att behöva blanda in partipolitisk i det hela. Jag förstår de politiker som bloggar som politiker att de tar politisk ställning för sitt part, men vi är så många andra som har fina värderingar. Jag har under årets upplaga lärt ”känna” många nya bloggare som jag numera följer och därtill får notiser om. Många av dem skänker mig otrolig glädje när man läser om det lilla, som ändå är så stort.
Tänk om vi gemensamt kan sprida det vackra,  det fina, det underbara som finns, ta avstånd från det andra utan att gå in i debatt, så tror jag världen kan bli mycket vackrare och mänskligare än den någonsin har varit.

Malenas nya skiva kommer på nationaldagen och där vill hon ta tillbaka mycket av det som en gång var fint men nu har blivit fult att säga.
I intervjun med GP avslutar hon med orden:
– Det stör mig att Ultima Thule och andra har kidnappat musik där de sjunger om ‘vårt Sverige’. Jag vill ta tillbaka de där uttrycken till deras ursprungliga mening om ett land för alla, inte bara ett land för vissa.

Länk till intervju i GP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s