Hämnden är ljuv #blogg100

wp-1463738027665.jpg

Hämnden är ljuv, och det var den inatt.

I dag fick jag chansen igen chansen att ge igen lite till de personer som kan vara rätt så otrevliga när det händer något med distributionen. I morse blev det stora problem med tryckeriet som gjorde att vi inte fick några exemplar av en av de stora tidningarna. Vid dessa tillfällen brukar kundtjänst få ta in extra personal för att hantera alla telefonsamtal men det är inte ofrånkomligt att det blir telefonkö vid sådana tillfällen.

I dag valde ansvariga att inte använda sig av radion för att informera om händelsen om varför tidningen uteblivit. Som tidningsbud tycker jag om när de använder lokalradion och informerar om händelser som dessa, men det är tyvärr inget som jag kan råda över, utan beslutet för det ligger hos någon annan. När vi börjar på morgonen så vet vi knappast hur stort och omfattande ett sådant problem blir och vilka beslut som tas. Men tas det beslut om att använda radion så finns det oftast på lokalradions sida för trafik och service under större delen av dagen och under morgontimmarna sägs detockså flera gånger i sändningen i samband med trafik och service. Som extra service till våra kunder kan vi dela ut en lapp med ovanstående text för att informera om varför tidningen uteblir. Till de kunder jag månar lite extra för, och alltid är vänliga och förstående, så brukar jag handskriva kortfattat ett meddelande om varför tidningen uteblir. Till de flesta andra så brukar jag ge ovanstående meddelande i lådan…. MEN… det händer ju att jag kan ”glömma” det. För var gång jag glömmer sprids ett leende på mina läpparna när jag tänker på att de skall sitta någon timma i telefonkö, för att klaga på mig och sedan få reda på att det INTE är jag som felat.

Så får ni något handskrivet, så är ni populära hos budet. Får ni liknande meddelande, så tycker budet om er. Men får ni ingen info, så kanske det kan bero på att ni får igen för gammal ost.

6 reaktioner på ”Hämnden är ljuv #blogg100

 1. Vilken service! Under de 50 år jag prenumererade på papperstidningen har jag aldrig fått något meddelande, varken tryckt eller handskrivet, i brevlådan vid utebliven tidning. Men det kanske är så på landsbygden, där man känner sina prenumeranter och därför är extra serviceminded. Numera prenumererar jag bara på eGP och det har hittills fungerat utan uppehåll. Tyvärr blir ju tidningsbuden utan jobb då. Jag beundrar verkligen alla som tidigt på morgonen i ur och skur ser till att tidningen kommer i brevlådan. Bra jobbat!
  /Birgitta

  Gillad av 1 person

  1. Tack Birgitta för din kommentar!
   Handlar det om tidningar så som veckotidningar eller tidningar vi har få exemplar av, så brukar det oftast komma med färdiga lappar att dela ut till prenumeranter. I alla fall hos mitt distrubitionsföretag. Och då delar jag naturligtvis ut dem till berörda. I morse var det akuta störningar och på min filial har vi ingen möjlighet att trycka upp tusentals med lappar för att informera. Då blir det för mig att prioritera. En ensamstående man i rullstol på bondgården som skall ut på rampen, över gårdsplan upp för backen till vägen, över vägen till brevlådan. Mötas av tom brevlåda. Kanske göra om samma procedur någon timma senare innan han sätter sig i telefonkö och anmäla utebliven tidning En annan man som sätter ut stor skylt på sin brevlåda att tidningsbudet är värdelöst och mer eller mindre förtalar mig. Vem prioriterar jag????
   Kunde jag, så hade jag informerat alla, men tror inte mitt företag hade betalat mig övertid för det.
   Vem väljer jag då att informera?
   Jag hade drygt 30 utdelningar av nämnda tidning och 5 lappar med info. Ytterligare 4 fick handskrivna lappar. Därtill hade jag massutskick till samtliga villaägare vilket innebar alla brevlådor utom 4 som bodde i flerfamiljshus plus 2 företag. Därtill 2 företag som inte skulle ha. Jag skall också vara färdig med utdelningen av tidningar klockan 06.
   Det var de val jag hade och fick göra det bästa av situationen.
   Vi är många tidningsdistrubutionsföretag och därtill många bud. Men jag tror de flesta försöker göra sitt bästa att just du skall få din tidning.
   Har kollegor som klivit ur bilen vid halt väder och krupit på alla fyra för att leverera tidningen. Själv har jag hängt i bildörren för att kunna göra det vintertid.
   Läs gärna detta inlägg: https://villacalifornia.wordpress.com/2016/01/15/balett-pa-nattvagar/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s