Osämja och lite kärlek #blogg100

wp-1463562309394.jpg

Så var det dags igen, två grannar som inte drar jämt sig emellan. Jag har haft en jättebra vändplats här hos en granne för att leverera tidningar till den andra grannen. Jag vet att det varit strul tidigare emellan dem, men nu var min vändplats spärrad och skyltat med ”Obehöriga äga ej tillträde”. Eftersom det inte är denna person som skall ha tidningen så, kan jag inte överträda skyltning och avspärrning. Nu får jag istället köra en bra bit till ett annat ställe för att vända och kunna leverera tidningen. Suck!

Varför skall jag behöva bli indragen i grannars bråk?
Ibland vet man orsaken och ibland vet man inte.
På ett annat ställe var det en person som tog ner lite buskar och småträd på sin egen tomt men utanför staketet. Tyvärr råkade han också tar ner liknande från sin granne som inte blev glad. Detta resulterade i att den drabbade grannen hela tiden gjorde åverkan på ”skogshuggargrannens” brevlåda hela tiden. Postlådan i plast blev söndersparkad, gång på gång. Plåtlådan blev förvanskad så jag (och posten) kunde inte använda den.
Vi fick vetskap om att postlådan blev flyttat till ett annat lådställ men även där fortsatte samma åverkan. Han skaffade en veckolåda som göts fast i backen, och då kom grannens bil och bogserlina väl till pass, för att dra upp den och köra över den till oigenkännlighet.
Till slut placerade han sin låda hos vänner flera kilometer bort och där fick den vara i fred. Funderar på om de är vänner eller ovänner idag.

På ett ställe bor en polis som arbetar mycket med ungdomsbrottslighet. Läser jag i tidningen eller hört på radion om något som ungdomar varit inblandade i vet jag att i morgon kan ja inte leverera tidningen. När det är smällar och fyrverkeritider, så vet jag att lådan är sprängd. Ingen kul vetskap.

Stölder av tidningar är ett annat problem. Där brukar vi gemensamt hitta lösningar för att det inte skall ske. Vi har en del småknep som jag inte tänker avslöja för mycket av. Men vi försöker ju att få fast tjuven gemensamt. Ibland får vi leverera gamla tidningar i någons brevlåda och lägga ordinarie tidning hos någon annan. En del har tvingats bygga om sin postlåda till inbrottssäkra kassaskåp för att få ha sin egendom ifred… Men det känns alltid skönt vid de tillfällen man får fast tjuven.

Vid andra tillfällen händer det att prenumeranter blir sjuka och har svårt att ta sig till postlådan för att hämta tidningen. På ett ställe gjorde vi upp att de ställer upp en stövel utanför ytterdörren och vi levererar tidningen i den. Funkade utmärk. Var jag mycket sen och vädret inte var det bästa, stod det ofta en liten termos bredvid stöveln med nybryggt kaffe, vilket var mycket välkommet vid dessa tillfällen.

Så skäll inte på ditt tidningsbud om något inte funkar någon dag, utan muta med en termos kaffe – det funkar utmärkt!

15 reaktioner på ”Osämja och lite kärlek #blogg100

  1. Tack för din fina kommentar!
   Tidsåtgången är ju beräknad efter distriktets längd och 7 sekunder per tidning och 10 sekunder per adresserad försändelse. När det som nu blev akut strul med en tidning så har vi ingen möjlighet att trycka upp mer än några få infolappar. Och då måste man ge gamla sjuka funktionshindrade info i första hand. När allt funkar som det skall denna årstid och man har tid, så är det också skönt att stanna och sätta sig på en brygga, dingla med fötterna i vattnet och dricka medhavd kaffe. Skriver jag inte tid för det och jag är färdig kl 06, så är det helt OK.

   Gilla

 1. Man ska inte skratta åt andras olycka men jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden när bilen och bogserlinan kom till pass för att för att sabotera brevlådan. Du måste ha många bra historier att berätta.

  Jag tror som du att med värme och omtanke kommer man längre än med skäll och småaktighet. Vissa vet bara inte om det ännu 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Vi skrattade också gott åt detta med bogserlinan, må du tro, så du är inte den enda. 🙂
   Och historier har jag gott om och en del har jag berättat på andra ställen, men kanske skall sammanställa dem och berätta dem i bloggen också.
   Kan hända mycket på tidiga mornar, både dråpliga och pinsamma, men kan ingen utpeka personen så kan man ju berätta vidare och skratta åt det tillsammans med andra 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Mea M

  Otroligt hur mycket energi människor kan lägga på att förstöra för varandra 😞 men härligt att ibland få känna dig uppskattad och se när det kan fungera också 😊

  Gilla

  1. Ja, det finns de som nästan står med stekpanna och skall slå mig i huvudet med när jag är sen, eller personer som sätter upp stora skyltar så hela allmänheten ser hur dåligt jag sköter mitt jobb. Sedan finns det sådana som kokar kaffe, och det är uppskattat, må du tro 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Ja, det finns de som nästan står med stekpanna och skall slå mig i huvudet med när jag är sen, eller personer som sätter upp stora skyltar så hela allmänheten ser hur dåligt jag sköter mitt jobb. Sedan finns det sådana som kokar kaffe, och det är uppskattat, må du tro 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Det händer att skyddsombud har stoppat utdelning på vissa adresser för just en del blir lite mer än normalt arga.
    Man lär sig ta sådant och ger tillbaka på olika ”fina” sätt inom de möjligheter man har. Så ibland är hämnden ljuv 🙂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s