Sköna maj välkommen #blogg100

wp-1462071168792.jpg
Visst är våren härlig. Början på april var varm och satte fart på växtligheten sedan blev de kyligare och man hann verkligen med att njuta av att nya vårblommor letade sig upp ur jorden. För mig är detta perfekt och jag bara älskar detta.

För mig ger detta ny livskraft och energi och glädjen känner inga gränser. I går firade vi vår kung med pompa och ståt, och under alla mina år så har detta varit ett vårtecken så gott som något. För mig är traditioner viktigt, inte bara de som vi har över hela Sverige utan även de små lokala, som ibland är unika.

En av mina mer privata är att promenaden till vår 1700-talskyrka där vi firar Valborg med eld, vårsånger, tal, hurrar för vår konung och inte minst hälsar våren välkommen. I är tyckte jag att annonseringen var dålig, så istället för en promenad blev det två stycken. Jag och vovven promenerade iväg tidigt för att se om det fanns något som kunde se ut som en förberedelse till en valborgsmässoeld. Javisst där fanns den som den brukade och jag och vovven kunde sakta vända hemåt igen. Under dagen firade vi kungen och på tidig kväll tog den traditionella promenaden vid. Denna tid i brytningen mellan årstiderna så är det en kamp mellan sommar och vinter, och oftast är det mer vintertemperaturer som gäller. Vi konstaterade att det mesta är som vanlig och de som inte kunde komma nära brasan fick ta åkarbrasor till hjälp. Vi sjöng extra högt så våren verkligen skulle höra oss och det verkar ha gett resultat. Kollade just väderprognosen och det ser ut som om temperaturerna sakta kommer att stiga till 20 grader om någon vecka. Medan jag har suttit här och skrivit har nattens mörker försvunnit och dagens ljus gjort sitt intåg. Härligt!

I dag skall jag gå och titta på demonstrationer av den verkliga arbetarklassen, dvs det är koutsläpp. Minns de år med våra egna kor och när man släppte dem på våren. Hur en klumpig ko helt plötsligt blev mer klumpig men samtidigt försökte vara smidig som en katt…. I mitt nästa liv hoppas jag att jag blir ko, för då kan jag gå och skita där demonstrationerna skall gå, oavsett vilket parti det tillhör. För är man ko, så skiter man i det.  Visst låter det härligt att bara få vara en ko, eller en tjur och sitta under en korkek och lukta på blommor. I alla fall när våren kommer.

Glad vår och skön maj önskar jag er alla!

5 reaktioner på ”Sköna maj välkommen #blogg100

    1. Den är jättefin och vi har en otroligt vacker stenmur här i vår närhet också.
      Men gillar du olika stenmurar då skall du åka till Floby, där finns unikt stenmurslandskap som också är ”fredat”.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s