Våldtäkt är våldtäkt #blogg100

våldtäkt

I dag kom en nyhet om att hovrätten gör en annan bedömning i ett fall där två män våldtagit en kvinna. Tingsrätten gjorde bedömningen att det var grov våldtäkt då det var två män och att det då skulle klassificeras som grov våldtäkt, med hovrätten bedömer det som våldtäkt inom normalgraden våldtäkt och därmed par automatik får en annan straffskala. Däremot är de dömda till den strängare delen inom straffskalan, då de anser att brottet är grovt.
Jag har inte gått ut med mina privata åsikter i ämnet men vissa personer tolkar det jag skriver på sitt eget sätt och och dömer mig efter det, troligen bara för att jag är man.

Jag har ingen juristutbildning men personligen ställer jag mig på Sven-Erik Alhems sida, där jag anser att det sänder ut fel signaler. Då männen enligt de jag läst har varit behjälpliga varandra i förberedelserna och att kvinnan varit påverkad av både alkohol och droger, så anser jag personligen att det är två män och att det är grovt.
Jag försöker liksom ledamöterna i nämnden se det ur bådas synvinkel och göra min bedömning utifrån det.

Jag är trött på att bli bedömd utifrån att jag är man och kräver att jag blir respekterad utifrån mina åsikter. Ingen kvinna skall behöva ängslas över att gå ut och känna sig rädda för att bli våldtagen. Ingen man skall heller behöva känna oro för att bli anklagat för att ha våldtagit någon. Där har vi alla ett ansvar, och vi män som inte våldtar, får också lida för att det finns de som gör detta.

Tydligen finns det utrymme i lagen till att göra dessa olika bedömningar och då är frågan vem skall vi påverka. Nämndemännen som arbetar inom det lagrum som finns eller politikerna. Jag anser att det är hos politikerna vi måste lobba för att täppa till denna lucka i lagen,om vi anser det vara fel. Det är trots allt politikerna som stiftar lagar.

Döm mig nu gärna efter de fakta ni vet och vad jag anser och inte pga att jag är man.

Länkar:

SVT:  Sänkt straff för dubbel våldtäkt
DN: Stefan Lisinski: Häpnadsväckande, men domen överklagas inte
SVD: Mårten Schultz: Förståelig ilska – men våldtäktsdomen är inte vansinnig

 

 

2 reaktioner på ”Våldtäkt är våldtäkt #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s