Emojis, djävulens påfund

FB emojis
Nu har även Facebook drabbats av emojishysterin 😦
Det startade för några månader sedan på Twitter att de bytte ut sin gilla-stjärna mot ett älska-hjärta. Tyvärr kan jag inte älska alla inlägg som jag tidigare gillade.Skulle tro att jag bara markerar ca 20% av det jag markerade tidigare.

När folk vill visa sitt deltagande i något jag skriver och bara sänder 5 hjärtan i ett svar, då går jag i taket och raderar sådana inlägg. För mig är det så förnedrande, respektlöst och nonchalant så jag vet inte vad jag skall ta mig till. Om jag nu har skrivit något som engagerar och folk inte orkar bry sig mer än att bara skicka hjärtan, låt då bli att kommentera.

Nu kom då Facebook även med detta, att vi skall kommentera med en massa emojis. Visst är tummen upp förstahandsvalet om man bara klickar på gilla, vilket är en djädra tur, annars så hade jag fått helspader. Nu skall jag direkt kunna ange vad jag tycker om ett inlägg att ange en emojis. Ja, latheten tar över, nu skall jag kommunicera med bilder istället. Det känns som om nu hatet skall spridas ännu mera, genom att vi direkt skall kunna ge en arg emoji, fast vi mer borde sprida kärlek.

Att lägga till en emoji för att förstärka budskapet i det jag sprider är ett suveränt sätt, lika så att ge en smiley, för att visa känslan om jag menar allvar eller skämtar. Där finns inga ord för. Att också avsluta en diskussion med en smiley kan också vara bra, nu är det slutpratat och jag tackar för diskussionen. Men att vi går så långt att vi skall kommunicera med bilder istället för ord, känns för mig främmande.
Känner att ordet kärlek, eller kram betyder så mycket mer än ett hjärta, ett hjärta jag kan dela i brist på ord och ev sympati.

Så har ni inget att säga till mig, så låt bli, men skicka inte en massa emojis för att visa er brist på engagemang.

Kärlek och kramar till alla.
Jag vill inte hamna i den situationen att jag skall leta upp ett rött pappershjärta i bakfickan när jag möter någon IRL, då säger jag det istället.

En reaktion på ”Emojis, djävulens påfund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s