Jag hjälper till #bloggswe

kjelle

För en vecka sedan satt på pendeln ner till Göteborg för manifestationen på Götaplatsen. Manifestationen gick under namnet Refugees Welcome Göteborg. När jag satt på pendeln ner till Göteborg så fick jag via lokalradion höra talas om att en organisation precis hade bildats och som fanns på Göteborg C och försökte hjälpa alla flyktingar på väg någonstans.

Jag kunde leta upp gruppen där och fick lite men viktig info om vad som är på gång. varit på utbildning, skulle lära mig till PA, men hamnade helt plötsligt på kläd, som jag nu försöker organisera upp.

Jag har ju en brokig skara erfarenheter, som kunde komma väl till pass. Nu är jag med i deras admingrupp och försöker hjälpa till så gott jag kan.

I går när jag gått av mitt klädansvarigpass, så stannade jag kvar för att försöka organisera upp det hela. Ser en man som står och tittar på och kände igen honom lite. Vi började samtala och han berättade att han hela förra veckan hade arbetat i Stockholm på centralen för att hjälpa flyktingarna. Han stod med häpna ögon och bara kollade på när vi försökte hjälpa med kläder, skor och andra förnödenheter. Vi stod säkert en halvtimma och pratade om hur de hade organiserat det i Stockholm och hur vi försökte organisera det här. Jag hade gått av mitt pass och hade inte västen på mig, som visade vem jag var. Efter en stund frågade jag honom vem har var, när han förstod att jag var med i organisationen och hjälpte till….

Det var som jag trodde, det var skådespelaren Kjell Bergqvist. Han stod där med öppen mun och njöt av det arbetet vi gjorde.

Han berättade att han hade hört talas om oss och hade sökt sig till centralen. Han hade frågat några poliser som hade hänvisat honom till en annan plats, dit han tog taxi för 400:-

Helt fel plats och tog sig tillbaka och hitta mig och oss. platsen där jag jobbade.
Jag lotsade honom vidare in till vår Platsansvarig och vi fick samtalat en en stund innan han bestämde sig för att gå ut och handla akuta varor och godis till barnen. Det handlar om varor för 1000-tals kronor.
Han stannade kvar i flera timmar och hjälpte och stöttade oss och välkomnade flyktingar och lekte med barnen och överöste dem med kärlek.

Tack Kjelle, som du själv kallade dig, du och alla andra som hjälper till är fantastiska!
Vilken organisation vi byggt på en vecka.

Vi håller nu på att starta upp en hemsida för Refugees welcome to Gothenburg
Vi har också en Facebookgrupp där ni som vill kan söka medlemskap om ni vill stödja eller hjälpa till…

Nu har ni lite info om mina bloggdateringar blir lite haltande…
Kram till er alla!

2 reaktioner till “Jag hjälper till #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s