Jag är så trött på #hatet #bloggswe

Grattis till vänstern som hjälpte till att sprida SD:s reklam i tunnelbanan. Mätning: 92 procent nåddes av SD-kampanj.

Sifo har mätt genomslaget för Sverigedemokraternas tunnelbanekampanj på uppdrag av partiet. 92 procent av den svenska befolkningen har nåtts av den – trots att den bara satt uppe en dag.

Så fort något spektakulärt händer, så sprids rykten om saker som börjar som en kommentar och sedan blir någon form av sanning.

Oisín Cantwell skriver i Aftonbladet Jag trodde att lynchningar hörde till det förflutnamen nej, den frodas för fullt på internet.
Det började med de fruktansvärda morden på Ikea i Västerås. En nätmobb visste att berätta att tidningarna förteg att ett av offren hade blivit halshuggen i ett islamistiskt terrordåd.

Hur kommer det sig att vi flyttar polisens arbetet från polisen och gör det själva, åklagarna behövs inte och vad skall vi med domstolar till? Vi har ju Facebook och Twitter mm.

Tyskland kräver nu att Facebook måste ta mer ansvar när det gäller främlingsfientlighet och hat. De har tillskrivit Facebook om att de måste till ett möte om deras policys. De tar bort alla bilder med kvinnliga bröstvårtor men tillåter samtidigt att vi kan sprida annan hatpropaganda. Var vinns all rim och reson? Även Aftonbladet skriver om detta: Tysklands krav på Facebook: Stoppa rasismen

Nej, jag är så trött på världen idag…

En reaktion till “Jag är så trött på #hatet #bloggswe

  1. Håller helt med dig! Önskar att jag kunde argumentera mot SD-vurmarna, men allt jag har är min instinktiva avsky mot dem. Om jag vore 20 år yngre så kanske hjärnan spann snabbare och jag kunde beväpna mig med fakta att slåss med. Är tacksam för alla som kämpar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s