När Universeum blev Liseberg #bloggswe

wpid-wp-1437906318402.jpeg

Vår gemensamma tvåveckorssemester fortsatte igår med en tur till Göteborg och Universeum. Som vanligast, så tog vi pendeln från Lödöse södra ner till centralen där vi äntrade den överjordiskt spårtrafiken. Känns skönt att Göteborg inget har att dölja. Delar av linjen går via evenemangsstråket och mycket folk var det i rörelse åt alla håll. Avstigning vid Korsvägen där vi sedan korsade Mölndalsvägen och möttes av tvåhundra meter kö för att komma in och betala. En snabb titt i YR appen och det skulle inte bli så mycket regn här som hemma. Vi styrde stegen ner på Örgrytevägen för att kolla Lisebergs entré.
WoW, inga köer… Två entréer och ett kuponghäfte införskaffades och parken var vår.wpid-wp-1437906588631.jpeg

Som vanligt så gick jag och bror en gemensam runda i parken för att hitta ett ställe att mötas på, om vi ofrivilligt kommer ifrån varandra. Parken är numera rökfri men det har skapats en mängd rökplatser i parken, så det gick ingen nöd på mig, och det var lätt att hitta en plats ungefär mitt i parken som vi hade som mötesplats. Denna plats fungerar också som samlingsplats om och när vi går på olika håll.

Bror vill gärna spela sina dataspel/TV-spel, vilket jag inte har intresse av. Själv vill jag gärna gå på promenader och kolla in planteringar och även studera folk. Samtidigt har jag som mål att jag skall åka alla attraktioner minst en gång. I år var det Helix som var största nyheten och visst, jag åkte den. Tänk att ha snurrat upp och ner längst upp i loopen, som ni ser på översta bilden.wpid-wp-1437906508097.jpeg Många gånger var det negativa G-krafter som gällde och då hängde man i bågen som spändes över magen så man inte trillade ur. G-krafterna gör ju många gånger att man sitter tryckt mot stolen även om man har benen i vädret, men inte här. Runt omkring i stolarna skrek folk och sedan skrattade. Det kan inte jag, utan jag är heltyst.  Det bästa med den är att det hela tiden rör sig när man åker, så jag känner inte av min svindel, som många gånger begränsar mig. wpid-wp-1437906556985.jpegMen naturligtvis så åkte jag nya Lisebergshjulet för att bror också skulle få sitt lystmäte mättat. Vi fick en egen gondol jag och han, och vi satt i alla fall inomhus i en riktig gondol. Men för mig som är höjdrädd var detta absolut inget nöje. Jag satt mestandel på golvet mitt i gondolen och blundade. Men var ändå tvungen att försöka fotografera omgivningarna. wpid-wp-1437906540577.jpeg

Vi klarade oss inte helt från regnet, men det finns många ställen att krypa in under tak, och vi hade också regnponchos på oss. Men regnet blev aldrig så farligt, som det varnats för. Men det är en oerhörd fin park att bara strosa i, och det gjorde vi.

Vi var vid Kållerado och kollade in folk som åkte, och jag ville ta en tur men bror sade nej. Då det var för hans skull vi var där, så avstod även jag. wpid-wp-1437906412098.jpegMen vi kunde ju titta på andra som åkte. Vi hamnade bredvid en familj som gnällde att de blivit så våta under åkturen och ändå hade de blivit våta av regnet. Ibland så undrar man…

Vi tog även en promenad i Kaninlandet, som var helt nytt för oss. Här blandades en lekplats med fler olika attraktioner och jag kan tänka mig att det är ett paradis för barnen och kanske även för de vuxna, där barnen kan leka själva en stund, dock med uppsikt av de vuxna. För barnen kan det vara väl så roligt utan att det behöver kosta pengar. Här fanns Bushållplatsen, Glassiären (vad köper man där, tror ni?) Man kan åka Kaninlandsbanan, koka kaffe i kaffekoppen. Man kan åka Hissingen, eller som vi, bara promenera. wpid-wp-1437906645013.jpegVi hann även meden tur i Evert Taubes värld. Evert Taubes Värld erbjuder en upplevelse utöver det vanliga. Du kommer att få uppleva en värld full av överraskningar, hisnande äventyr, underbar
musik, spännande människor, sköna sommarblomster, glada skratt och
kanske en och annan stillsam tår. Med andra ord, stor och tidlös underhållning
för alla åldrar – precis som Liseberg i övrigt! Det var första gången för oss, men det var väl värd ett besök för att se stadens store skald.

Så för oss blev Liseberg ett lyckobesök utan trängsel och vi slapp nästan alla köer. Perfekt!

6 reaktioner på ”När Universeum blev Liseberg #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s