Vulkanpizza

Jag och bror höll hela gårdagen på i trädgården och allt flöt på så bra och för att ge bror lite extra uppskattning, så vlade vi att åka till ett av de mindre pizzeriorna i kommunen. Vi ville prova på den nya nyheten vulkanpizza. Vår pizzeria hade valt att inte göra den lika matig som som originalet från Piteå, men var fullt tillräcklig.

Pizzan slitsas på ett sätt som gör att sex små ”skålar” bildas och där fylls den med olika godsaker, såsom kebabkött, oxfile, skinka, kyckling, salami och bacon. Detta på den traditionella botten med ost och tomat.

image

Därefter åker den sedan in i pizzaugnen, precis som villken pizza som helst. När den sedan är färdigbakad, så fylls sedan hålet i mitten med sallad och pommes frites. Den an jämföras med det asiatisa kökets motsvarighet till tre (fyra) små rätter. Det var verkligen en upplevelse och kittlade smaklökarna på ett suveränt sätt.
image

Just detta att inte blanda allt på en pizza utan är sära på de olika ingredienserna var ett tufft påhitt och gav verkligen en annan smakupplevelse än när det blandas över hela pizza. Lite matigare och lite dyrare men inte lika fullt så mycket som originalet.

Folk blev som galna, berättar pizzabagaren när vi pratar med honom. De om från när och fjärran, både inom och utom kommunen för att provsmaka underverket. Så till slut tog degarna slur och de fick sluta ta emot beställningar, då de blivit av med allt vad ingredienser och deg hette.

När vi var där hade inte eftermiddagsrusningen börjat än, så vi kunde beställa och äta på deras uteservering i lugn och ro. Medan vi satt där som kom personer i jämn ström och skulle hämta sina ”vulkkaner”. Ingen tvekan om att det blev populär pizza.

Tror säkert att både jag och bror kommer att köpa pizzan igen, och säkert är det att den kommer att sprida sig till övriga pizzerior i stan. Men det var kul att vara en pionjär inom området. Men som sagt, man kan inte äta pizza varje dag…

4 reaktioner på ”Vulkanpizza

  1. Kul att höra att du gillade den. Jag själv var (är) väldigt skeptisk till alla dessa olika ingredienser men kanske jag ska ge den en chans ändå!

    Gilla

    1. Jämför man med vanliga pizzor, så tyckte jag inte att det var så konstigt, trots allt. Jag älskar bearnaisesås och väljer oftast pizza i förhållande till det, och även de har ju tre fyra olika ingredienser, förutom ost och tomat. Här kunde man ju själv välja vilken smakupplevelse man ville ha just för ögonblicket.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s