Rojalistisk yra #bloggswe

wpid-h.k.h.-prins-carl-philip-och-h.k.h.-prinsessan-sofia-familjefoto-13-juni-2015-foto-mattias-edwall-kungahuset.se_.jpg.jpeg
Copyright Kungahuset.se Foto Mattias Edwall
wpid-wp-1434562641089.jpeg
Copyright Kungahuset.se

Rojalist, javisst!
Sverige har ju haft två stora händelser inom det kungliga den senaste tiden.
Det ena är bröllopet mellan Prins Carl-Filip och Sofia, och de andra är att en liten prins har kommit till världen.

När mor kom till Sverige 1956, så kom hon till sagans värld, där prinsar och prinsessor fanns på riktigt. Sedan dess har hon följt det svenska kungahuset, och dess händelser. Jag är ju uppvuxen det kungliga i blodet.
Nu följer jag inte kungahuset på samma sätt som mor gjorde, men jag satte mig gärna framför TV:n och njöt av både bröllop och konseljen om nye prinsens namn. För mig är vårt kungahus en del av vår historia men också trygghet i dag.
Sverige är en modern demokrati som klarat av att makten utgår från folket,samtidigt som vi kunna behålla den tradition med ett kungahus som inte är demokratiskt. Detta är jag oerhört stolt över!

Varje land försöker ju hitta sin identitet och ta fram det unika för sitt land, som gör att landet inte är ett land bland andra länder, utan just unikt. Jag är stolt över mitt lands historia, från ett löst sammahållet samhälle till en stormakt, till att ha klarat sig ifrån krig under lång tid. Jag är stolt över att vara en del av detta samhälle där det går att kombinera dåtid och nutid på detta sätt.

I Tyskland som också ser vårt svenska kungahus, som sitt eget, där flickan av folket blev en drottning.
En saga, så vacker, som väcker mystiken hos miljoner tyskar. Flickan från Heidelberg som fick kungen och halva kungariket. Jag har ju många vänner från Tyskland som kommit hit och många av dem har vi fått hjälpa till så de kunna komma till Stockholm några dagar, för att se slottet och kanske, kanske får se en skymt av någon av de kungliga.

I Tyskland där bröllopet följdes av många miljoner människor, döptes det snabbt till pop-bröllopet. En leende prins fick en bedårande prinsessa av folket. Ett bröllop där brudparet tågade ut ur kyrkan till gospel och där gästerna klappade händerna till takten av musiken. Undrar vilka ekonomiska intäkter det ger till Sverige och Stockholm…

Jag är så stolt över vårt kungahus och stolt över att vara en del av Sverige, där vi kan ta vara på våra historia, ta vara på våra traditioner och samtidigt vara en modern stat.

Leve Sverige, hipp hipp…..

En reaktion på ”Rojalistisk yra #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s