En dag i juni #bloggswe

image

Redan i morse på min tidningsrunda så förstod jag att det skulle bli en fin dag. Vid fyratiden när jag körde runt bland gårdarna på slätten kände jag en stark doft av nyslaget hö. Hela bilen fylldes upp av doften. Redan när jag åkte till jobbet klockan 02, såg jag att himmelen var helt molnfri. Visst det var inga sommartemperaturer utan jag hade en kofta på mig, men synen inbjöd till värmande tankar.

Inga speciella brev i någon större mängd denna morgon så, man kunde bara ställa in njutningen på max och köra ivag på rundan. På radion höll som vanligt Magnus Leijonborg låda och satte guldkant på tillvaron blandat med fint avvägd musik. Sakta men säkert så blev naturen och min egen tillvaro ljusare allt eftersom resan fortsatte. Katterna hoppade i dikeskanterna på jakt efter möss, en och annan hare skuttade fram efter vägen innan den vände i vinkel ut i periferin. Några rådjur hoppade snabbt in i skogen när de hörde min bil allt medan hjortarna stod storögt och funderade på om ”skall vi försvinna eller stå kvar”.  En och annan älg syntes också till i något skogsbryn, men inte samma turbulens i skogen som vid kalvavstötningstiden.

Stannade till vid tretiden vid min vanliga plats, tog min cigarett och en liten promenad i den tidiga timman. Allting var tyst och stilla, förutom fåglarna som vaknar och stämmer upp i körsång. Kan en tidig morgon på jobbet vara mer underbart?

Forstätter min tur förbi sjön som har ett lätt krus på ytan, en stilla morgon som bjuder på det vackraste som finns.

image

En grävling springer fort över vägen och jag gör en kraftig inbromsning, men det gick bra för båda parter.
Vänder på och åker tillbaka min väg genom lummig grönska, böljande fält, ser hur bonden har arbetat på sina marker helt klart och tydligt.
Klockan är fyra och Lisa Tallrot låter sin stämma komma ut genom bilradiohögtalarna och jag stannar till och tar ytterligare en bensträckare.
Ett lätt dis sprider sig över nejden när himmelen börjar färgas röd som snart kommer att synas över horisonten.
Tar upp min mobilkamera och fotar och försöker fånga den trolska morgonen på bild. Jag går där i stillheten och njuter av vad naturen kan bjuda på.

Fortsätter turen genom sanhället ner till älven. Ett fartyg bryter ytan samtidigt som fören styr mot Göteborg.
Åker fram vid de små byarna och levererar tidningar till Högås, Eckerna, Garn, Postgården och allt vad de heter. Stannar till några minuter vid saltladan för att gå några steg för ätt lägga tidningen i lådan. Nu känner man doften av älvens vatten blandat med hödoft.
Fortsätter turen, vinkar åt paret som dagligen tar sin tidiga morgonpromenad med stavarna, och de vinkar glatt tillbaka. När deras promenad är avklarad blir det nybryggt kaffe och att läsa tidningen.

4 reaktioner på ”En dag i juni #bloggswe

 1. Hans

  Du beskriver det där enkla och fina i tillvaron som egentligen är det viktigaste för alla. Det finns inga bestående värden i t.ex. pengar, prylar, stress och allt det som människor gräver ner sig i, fast mest i den här delen av världen som vi lever i.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Hans!
   Förra veckan var det så svårt att skriva något vettigt, då hela nyhetsflöde mm handlade om Lisa Holm.
   I dag kunde jag skala av mig allt det vårdslösa och istället njuta av dagen. Tanken var att jag skulle skrivit om hela dagen, men idag kom bara orden av sig självt och det räckte med mitt tre timmars morgonjobb. Denna årstid är det en fröjd att vara tidningsbud. ☺

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s