Källvatten är mums #blogg100 #bloggswe

wpid-wp-1431281851616.jpeg

Ett par gånger veckan tar jag och vovven en tur upp till skogen för att hämta naturligt renat vatten i en källa.
Det ä verkligen skillnad på vatten och vatten. Vi har fint vatten i kranen men det finns en bismak av något. Möjligen någon gas. Vattnet är dubbelkollat och det finns inga farligheter i det.

Därför är det en fröjd att få åka till källa och hämta detta rena, klara, lena vatten. Lagom svaligt för att dricka direkt men förvaring i kylskåpet några dagar hinner inte försämra det.

Här är det helt natuligt, och gratis och jag kan för några få ören kolsyra och smaksätta det själv efter behag. Behöver inte betala 20-25 kr halvlitern på macken/kiosken.

wpid-dsc_1115.jpgÄven Nussä älskar att få följa med till skogen och hämta vatten. När vi kommer till källan brukar han själv gå och dricka vatten där. När man sedan ser ibland ser någon groda simma i vattnet, så vet man att det är första klass på vattnet.

Så har du möjlighet så strunta i köpvatten och utnyttja källan, om du har möjlighet.
Vi har själva många källor runt omkring i närområdet. En del mer kända där många hämtar och en del mindre kända där vi närmast vetande hämtar.

Naturen visar sig nu från sin bästa sida så det är bara att njuta av mångfalden på vägen till källan.

wpid-dsc_1118.jpgwpid-dsc_1117.jpg

6 reaktioner på ”Källvatten är mums #blogg100 #bloggswe

   1. Nja, jag tycker ju väldigt mycket om vintern om den är snö och solrik och inte sommaren då jag har svårt med hög värme. Tur vi har olika tankar om det och att vi har dessa olika årstider 😀

    Gilla

   2. Jag har inget emot vintern heller, några minus, snö som kommer OCH ligger kvar. Men här har snö några dagar sedan regnar det bort. Så oftast för oss här är vintern lika med slask, slask och åter slask…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s