En jobbig dag #blogg100 #bloggswe

VTD
Klockan ringde som vanligt 00,30 som den gör när jag skall jobba… Uj uj uj, vad trött jag var… Hade kunna göra nästa vad som helst för att stänga av den och somna om. Har snoozat en gång och vaknade när förman ringde och frågade om jag var på väg till jobbet. Aldrig mer… Bara att kliva upp och spjälka upp ögonlockarna med tändstickor tills man fått ett par baljor lut i magen.

Ankom jobbet i tid till börjatid dvs 02,15. Strax efter kom leveransen med morgonens utdelningar.
Plockade ihop standardtidningarna och sedan slumpbunten med de få tidningar som också skall delas ut, Det handlar om de stora lokaltidningar men även en del specialtidningar. Kommer sedan till min speciallåda, oj oj oj…. Reklam, reklam och åter reklam och det var adresserad reklam, vilket innebär rätt reklam i rätt låda. Och det var två buntar, båda sorterade i körordning. Men nu var jag tvungen att sortera in de två buntarna i en bunt.

Att någon ”idiot” fick för sig att bygga en motorväg över mitt distrikt så mina adresslista inte stämmer gör inte saken bättre, Nya vägar, flyttade lådor, Vägar som inte finns mm 😦

Viss information i tidningslåda och annan info i den ”vanliga” lådan. Mycket skall man ha i huvudet…

Över en timmas övertid i morse… Nu drar tiden iväg och jag måste ta en dag ledig för att inte gå över min maxtid arbetstid på 10 timmar i veckan.

Trött stupade jag i säng, men var tvungen att ställa klockan på 11,00 så jag hann vakna till med kaffe, promenad med Nussä för att sedan också vara på vårdcentralen hos diabetssköterskan.

Sockret fortfarande lite för högt efter allt arbete med mor plus att jag inte för så länge sedan hade en influensa av det svårare slaget. Men blodtryck och övriga värden är helt perfekt, så ni får nog dras med mig ett tag till…

I övrigt valde jag att fokusera dagen på mig själv. Brydde mig inte om att vara hemma till bror kom hem. Fanns färdigrätter i frysen, så han behövde inte gå hungrig. Ibland är det bara så skönt att slippa alla måsten. Kunde istället ta mig ut lite i stan och hitta några geocachingömmor.

Blev ingen eftermiddagsvila som brukligt, och det är uträknat. I morgon klockan 01,00, dvs en timma och femton minuter före ordinarie arbetstid, så skall vi ha en arbetsplatsträff. Säkert är den något chef från regionkontoret som skall komma och informera om något, eller så skall de försöka övertala oss om något. Det jäser ju både hos oss och på andra filialer, då företaget har beslutat att de bestämmer när via skall ha semester och att vi inte har något veto.

Men vad som händer skall vi inte ta ut något nu, utan jag avvaktar vad som säg efter klocka ett i natt.
Nu blir det tidig sänggång, för att vakna upp som en skönhet vid midnatt, få ett par koppar kaffe och sedan få lyssna på någon som tror sig ha något att säga.

Tack för ännu en dag i ett mulet paradis!

6 reaktioner på ”En jobbig dag #blogg100 #bloggswe

 1. Många gånger så jobbar man ju för att man måste – inte för att det är roligt och stimulerande 😦
  Dock är det roligt och stimulerande att veta att vi får ”stå ut” med dig ett tag till 🙂 ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tycker nog att jobbet även skall vara stimulerande och det var det när allt inte var så reglerat. Tidigare kunde man ha termoskannan med kaffet med sig och stannar till en stund i en glänta och njuta av tidig morgon med fågelkvitter och den uppgående solen. Nu när när de ser varenda meter i mitt arbete så finns inte den ron inom en…

   Gilla

   1. Håller helt med dig, men nu verkar det som alla jobb är detaljkontrollerade 😦 Tid är gubevars pengar, och personal en förbrukningsvara. Det är arbetsgivarens marknad i alltför stor utsträckning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s