Åh, som jag längtat #blogg100 #bloggswe

11100557_10153915407753868_1721902232_o
Åh som längtat efter att få se Tussilagon. Jag älskar att följa vårens framfart genom när blommorna kommer och jag har saknat de små solarna i gräset.

I går när jag gick här på promenaden fanns inga spår efter blommorna medan jag både på Fejjan och Twitter sett att de kommit på många ställen. Men inte här…

Har känt en viss besvikelse över detta, men i dag när det lyste gult både på himmelen och på jorden, så kände glädjen knappast några gränser. Det blev helt plötsligt mycket roligare att gå promenaden.
April gör som den vill men det är väl en del av tjusningen…
Här blandas både sommar och vinter i en salig röra och om inte förr så brukar det vara dags att ta fram vinterkläderna till Valborg. Men nu njuter jag av våra Tussilago.

15 reaktioner på ”Åh, som jag längtat #blogg100 #bloggswe

  1. Älskar dem, då de är det första riktiga vårblommorna, enligt mig. Har inge vintergäck och Snödropparna spår att våren är på väg, och när solarna kommer då är det RIKTIG vår…

   Gilla

   1. Jag håller med dig, tussilago är riktig vår, även om jag älskar blåsipporna så är det nåt visst med just tussilagon.

    Gilla

   2. För många år sedan hade vi en storbonde här i närheten. Han skulle ha på hur mycket konstigheter som helst på sina marker, som var tillåtet att använda. När han sedan gick bort och det kom nya bönder och andra metoder…
    Helt plötsligt kom en del blommor tillbaka, kom fåglar på ängarna, äppelträden började ge frukt liksom körsbärsträden mm.
    Då började man fundera på vad det egentligen varit som bonden har besprutat sina marker med.

    Gilla

   3. Det lät ju riktigt otäckt. Jaa du, man undrar hur mycket gifter och elände det finns ute i markerna egentligen och hur mycket av det vi får i oss och hur det påverkar oss. Läskigt faktiskt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s