Kaos i kubik eller… #bloggswe

10988845_10153748466058868_1562982065_o

I morgon börjar jag åter jobba efter nästan 14 månaders frånvaro från jobbet. Gjorde dock en liten tjuvstart i lördags bara för att uppdatera mig om vad som var nytt på distriktet och med de nya rutiner som införts.

I slutet på förra året var vi på stormöte med företaget där vi skulle lära oss den nya läsplattan och den nya digitala budboken.

Allt skulle sjösättas den 2:a januari i år. Bland annat så skall det sparas pengar på oss bud också, för att få ner distributionskostnaden för tidningar i tidningskrisens spår. Ett sätt är att dra in alla avstickare från ”huvudspåret” där det är mindre än tre prenumeranter per kilometer. Därför sätter nu företaget upp nya brevlådor vid dessa avstickare. Ovan på bilden ser ni ett lådställ vid en avstickare med tre fastigheter/hushåll. Tror det är en grov felräkning även om det bara skall vara en titel i varje låda.

I julklapp fick alla dessa abonnenter ett meddelande från företaget att de från det nya året skulle behöva hämta tidningarna i de nya ställen (eller är det nästa år?).
Än har inte det nya kommit igång, varken med leveranser i nya lådor eller den digitala budboken. Men gamla prenumeranter har redan sagt upp sina tidningar då de inte vill hämta dem, ibland över ett par kilometer ifrån där de tidigare hämtade tidningarna.
10967437_10153748465303868_182799183_o
Postlådeställbyggarna har haft ett styvt jobb att sätta upp lådorna. Här hittade de ett perfekt ställe som senare visade sig vara en in/utfart till markägarens marker så markägaren fick plocka ner lådstället på sitt eget sätt. Det var bara för företaget att åka ut och samla in lådstället som låg i diket bredvid in/utfarten.

10988775_10153748464293868_1720187452_o

Därtill har jag fått obekräftade uppgifter om att PTS, Post och Telestyrelsen inte godkänt dessa planer för den post vi i dag delar ut. Så finns det både tidningar och post till en abonnent så skall tidningen läggas i tidningslådan och sedan skall vi köra in till abonnenten och lämna posten.

Själv känner jag det som om detta är panikåtgärder.

Snart går också omställningslönen ut för oss bud och då distrikten ännu inte är förkortade så kommer det ju att bli övertid för oss i stället, för den tid det tar att köra den gamla sträckan.

För ett par år sedan kom företaget underfund med att de skulle tjäna någon miljon på att i stället för att packa tidningar i distriktsbuntar centralt så skulle de skickas ut i buntar med antalet per filial och att vi bud själva skulle plocka dessa tidningar. All packpersonal sades upp och vi bud fick mer att göra. Nu har de gjort en ny uträkning och kommit fram att de kan spara ytterligare någon miljon på att återgå till det gamla systemet. Vem som idag sköter packningen vet jag inte och om det har inneburit några nyanställningar centralt vet jag ej.

Behöver jag säga att jag absolut inte känner för att börja jobba igen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s