En ny värld har öppnats #fitbit #bloggswe

sandhemsspåretSedan jag började testa Fitbit:s aktivitetsarmband har en ny värld öppnat sig för mig. Jag ser med en gång vad aktiviteterna tillsammans med födointaget gör för min vikt och hälsa. Att logga maten jag äter och att hålla koll på vikten och rörelserna under en dag, så syns sambandet mycket tydligt. Behövs inte allt för mycket ändringar i födointaget för att promenaderna skall behöva ökas betydligt. För att hålla diabetesen på rätt nivå så krävs rätt mängd långsamma kolhydrater och rätt mängd rörelse.

Att kunna se dessa förändringar nästan i realtid blir en väckarklocka.

Jag ha dessutom fått några vänner på Fitbit:s plattform, där vi tävlar och sporrar varandra till att nå de dagliga målen på 10.000 steg. Enligt forskare är det optimala att gå 10.000 steg dagligen för att hålla sig i form. För en diabetiker, så som jag, så är det mycket viktigt med de dagliga doserna av rörelser.

Min vanliga runda på 3 km som jag gör tillsammans med vovven ger mig ca 4.000 steg och tillsammans med de steg jag gör i mitt vardagliga lunk gör att jag kommer upp i drygt hälften.
Visst, detta räcker för diabetesens skull men resten då?

Mig har det i alla fall sporrat att jag tagit de extrasteg som man gärna låter bli och förhoppningsvis går det sedan över i en form av abstinens som gör att man fortsätter av bara farten…

lextorpsspåret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s