Sömnkvalitet a la aktivitetsband #bloggswe

fitbitflex

Har nu under några dagar haft förmånen att få prova ett aktivitetsband, som också av HUI utsetts till årets julklapp.
Största anledningen till att jag ville testa aktivitetsarmbandet är att se min sömn och hur den påverkar mig under dagen.  Jag Har ju märkt att jag sovit många timmar men samtidigt varit otroligt trött när jag vaknat vilket jag har satt i samband med att min sömn inte varit optimal.

Jag provar just nu FitBit Flex. Den största anledningen är de begränsningar som min mobiltelefon ställer på Bluetooth. De flesta band kräver Bluetooth Smart, vilket min telefon inte har. FitBit har en dongel som jag pluggar in i USB-porten i datorn och direkt synkroniserar den då med datorn.

sömnkvalitet
De mörkblå fälten visar bra sömn och vila medan ljusblå visar orolig sömn. De rosa fälten visar att du inte somnat än.

Jag är mycket positivt överraskad hur bra sömnmätningen är och jag kan ju se att min sömn varit dålig och dagen efter har orken varit nere i minimum vilket också påverkar mina aktiviteter dagen efter. Efter de värsta nätterna har jag knappt haft styrfart och även min hjärna fungerar dåligt i sirapsinläggningen. Det märks ju på stegräknaren att mina steg dagtid blir betydligt mindre och jag ser ju direkt på skärmen sambandet. För mig blir det ett uppvaknade att se dessa samband.

Även mina promenader ser ut att fungera fint, då jag jämfört det med Runkeeper.
Runkeeper ger en viss motivation till att röra på sig och tillsammans med aktivitetsarmbandet ger det ju full koll på vad man gör. Runkeeper är ju oftast bara igång när man gör något aktivt just för motionen medan aktivitetsbandet ger kontroll under hela dygnet.

Att växla mellan vaken och sovläge knackar du lätt några gånger på bandet till du får en vibrerings som svar.
Vid dubbelklick så får du grafiskt upp i displayen hur du ligger till i dagens träning.

sömnkvalitet4
De mörkblå fälten visar bra sömn och de ljusblå orolig sömn. Trots att min natt var mellan 21,55 och 06,27 så fick jag bara 2 timmar och 57 minuters kvalitetssömn

Då vädret inte tillåtit utomhusaktiviteter var dag har jag testat bandet i samband med att sitta på träningscykeln… Det har det givit ett magert resultat, tyvärr, men å andra sidan är träningscykeln inget för mig. Jag tillhör inte den delen av befolkning som är så mycket för träning, för träningen skull men gärna geocachning och hundpromenader är något jag gillar.

FitBit:s sida då? Den visar grafiskt de olika moment jag själv väljer att visa. Kan lägga till och plocka bort paneler som jag själv vill. Jag har också anslutit WiFi-vågen till sidan och med hjälp av ett annat mellanprogram så får jag även in värden från Runkeeper. Skulle gärna vilka kunna lägga in blodsocker och blodtryck men men,  man kan inte få allt.

Då även lillbrorsan behöver få kontroll över sin hälsa så tror jag det blir årets julklapp till oss båda.

4 reaktioner på ”Sömnkvalitet a la aktivitetsband #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s