Vänner blir fiender…. #blogg100

Jag har hamnat i en situation helt ofrivilligt där mor har blivit missvårdad. Jag har sett hur familjens mående har åkte berg och dalbana.
För mig har på dessa grunder det blivit viktigt med fungerande vård och omsorg. Jag har valt att ta striden för mina nära men samtidigt ta debatten för de som också hamnat i samma situation som vi.

Jag har fått många fina vänner genom olika grupper på framförallt Facebook, vänner som jag beundrat otroligt mycket.
Vi har partiet f4ån höger till vänster och vänster till höger. Även utanför dessa grupper och längre bort finns det mer eller mindre extrema gruppet.

Om vi, ur min synvinkel, plockar bort de mest extrama delarna så ser jag en stor fördel med att vi alla kan diskutera ämnen på ett nyanserat sätt och att vi trots spännvidden gemensamt kan påverka politiken för en gemensam välfärd. 

Ett årskifte kom och vårt land hamnade i vad många kallar ett supervalår. Helt plötsligt blir mina fina gruppet och även vänner förbytta och grupperingar börjar märkas tydligt. Båda sidor börjar likna väckelsemöten,  haleluja.
Båda sidor börjar gruppera människor efter olika kriterier och individen blir bortglömd….

Är det ett samhälle vi vill ha?

Helt plötsligt blir jag kallad extrem som vill att vi skall se människan, individen i det hela. Jag har blockert många av mina vänner, då det helt plötsligt inte går att diskutera med vissa personer. Detta handlar om personer som jag högaktar otroligt mycket och jag saknar otroligt mycket.

Helt plötslig blir jag så otroligt rädd för att bli gammal ellet sjuklig i Sverige.  Jag är fruktansvärt rädd… ja så rädd att jag vill avsluta mitt liv innan jag hamnar i vården av dessa människor, både från höger och vänster…. 🙂

Jag föddes en gång av mina älskade föräldrar,  föräldrar som jag anser har lärt mig värdera människan efter dess egna förutsättningar.
Jag ser inte en människa vara olik andra pga av färg, sexuell läggning, tro, sjukdom ellet annat utan jag vill se individen och jag tror på den.

Jag vill ha ett jämställt samhälle där alla är lika mycket värda,  där alla människor respekteras på sina villkor och sina förutsättningar.
Jsg blir mer och mer rädd för högerns och vänsterns politik och detta skrämmer mig….

Ni fina människor som en gång var så fina och man kunde prata met er, vart tog ni vägen?
Bara så ni vet, jag saknar er…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s