Skällsord i Bohuslän #blogg100

Följer en hel del personer som har sina bloggar här på WordPress. Varför jag följer personer är aty de ger mig ett mervärde, en fundering ur en nytt perspektiv. För mig är det ett sätt att hitta nya smultronställen, att följa världen i ett annat perspektiv än vad Facebook och Twitter gör.

Denna person hittar många gånger nya spännande infallsvinklar, som ger mig ett mervärde. Bohuslänsks skällsord är ett ämne jag tycker ger en inblick i en ”lokal” värld.

Vårt land är fantastiskt på många sätt. Vi var i kungliga huvudkommunen och vi hade lovat kompisens lille son att vi skulle köpa ”puttekulor” till honom. Vi gick runt i olika affärer för vi tänkte att där finns ett enormt urval. Men nej, vi säljer inte det, var den stående kommentaren. Vi var mycket besvikan över att barn inte leker med puttekulor där. Vi skojade om att Stockholm är nog bara asfalt och att man kan inte leka med denna tingest där.

Vi tog en fika och var deppade över att storstadens yngre individer inte kunde få leka ut sin barndom med denna underbara sak. Stackars stockholmsbarn, vilken tråkig barndom de måste ha.

Fikat var klart och vi förtsatte vår promenad. Ytterligare en affär och missmodiga klivade vi in och frågar eftet puttekulor. Vad är det säger expediten…. Va, tänkte vi och förklarade….

Jo men visst har vi stenkulor….
Vi fann det vi sökte och fick något att tänka på… Vem pratar rätt….

Här kommet lite bohuslänsks skällsord. Använder du dem på rätt sätt sä blir säkert någon glad och säger tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s