Hashtagga ditt inlägg #blogg100 #hashtagg

#

Hashtaggar (#) är en typ av tagg som används på bland annat mikrobloggen Twitter sedan 23 augusti 2007 efter ett förslag från Chris Messina. Ordet kommer från det engelska tecknet för (#) som är ”hash” och ordet ”tag” som betyder etikett. På svenska, sedan lång tid, även kallad staket, brädgård eller brädhög.

skärmdumpblogg100En hashtagg är ett sätt för den som twittrar eller skriver på Facebook ett sätt att kunna sätta etikett på sitt inlägg och koppla ihop det med andra som skriver om samma sak.

Man kan även använda hashtaggar för att lyfta upp en fråga på agendan, de kan användas i kommunikationssyfte och i marknadsföringssyfte.
Hashtaggar kan också användas i skämtsyfte, eller för att vara ironisk. Ett exempel på en sådan användning kan vara att lägga till #ilandsproblem efter att ha beskrivit hur man inte kan välja mellan sushi eller pizza till lunch.

I sökfältet på Twitter eller Facebook kan du till exempel skriva in #blogg100 och få upp det mesta som skrivs om blogg 100 och dina och andras inlägg hittas då lätt av deras sökmotor.

Skulle du göra ett inlägg om till exempel om något i tv-programmet uppdrag granskning som går på SVT så kan du taggat ditt inlägg med ”Bra reportaget på Uppdrag Granskning – #blogg100 #granskning”. Nu blir ditt inlägg sökbart för alla som är intresserade av både delarna.

Jag som bloggar en del om ej fungerande vård/omsorg använder gärna taggarna #omsorg och/eller #svvard. Blir det teknik så använder jag taggen #teknik.
Nu när Nils Horner blev mördad blev det snart populärt att använda #nilshorner.

Twitter rekommenderar att inte använda mer är tre taggar i inlägg, och låter du dina inlägg gå ut per automatik på sociala medier från din blogg så är det bra att lägga taggen i rubriken till ditt inlägg.

Så glöm inte tagga dina blogginlägg med #blogg100 och gärna ett par taggar till om ämnet

2 reaktioner till “Hashtagga ditt inlägg #blogg100 #hashtagg

 1. Va precis detta inlägg dök upp. Har idag skaffat twitter för att just kunna se flödet bättre av de som väljer att hashtagga blogg100 på twitter.
  Även på instagram använder man sig av hashtaggen.

  Ha en fin kväll!

  Gilla

  1. Om du använder automatisk utskick på Twitter och Facebook, så lägg in taggen i rubriken. Den första du måste ha med är naturligtvis #blogg100, Använd gärna ytterligare två taggar för att att även andra skall hitta dig.
   Samma taggar fungerar på Facebook….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s