Svar från patientnämnden

Hej Bengt!

Jag heter NN och arbetar som utredare på patientnämnden och jag har fått ditt brev. Ledsen för allt besvärligt som hänt dig. Det jag kan se av ditt brev är att du gjort allt som kan göras och jag förstår också att du anmält till alla instanser som finns att tillgå i detta fall.

Jag ser inte att jag kan göra så mycket mer för dig. Jag är ändå glad att du sänt din berättelse till oss så att vi kan registrera den som ett patient ärende hos oss och ta upp det i nämnden för våra politiker. Detta görs utan namn så att patienten inte ska kunna identifieras. Patientnämndens politiker kan inte agera i enskilda fall, där har du redan sökt den hjälp som är möjlig via patientförsäkring etc, men ditt fall kan vara viktigt i helheten då nämnden ser på ”trender” om det sker många liknande saker vid en och samma instans till exempel.

Det är också viktigt att politikerna får se vad fel det kan bli med läkemedel som det till stor del handlar om i ditt fall. Jag hoppas att man på boendet din mor har gjort en avvikelserapportering i sitt system så att man kan förbättra sitt arbete i kommunen.

Har du mer frågor får du gärna återkomma till mig. Jag arbetar min sista dag i morgon sedan tar jag semester i några veckor och är åter  20 augusti.

Med vänliga hälsningar

NN
utredare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s