97% semester

Två månader på resande fot… ja nästan i varje fall 🙂

Bror har ju slutat på Samhall i Uddevalla och har nu beviljats sjukersättning. Han har nu gått hemma några månader innan vi skall ta itu med att han får daglig verksamhet i kommunen. Två år med pandemi och vi har varit i ide, mer eller mindre. Bror som är beviljad färdtjänst har ett reshjälpskort vilket gör att han kan ta med en resenär utan kostnad på kollektivtrafiken. För att locka tillbaka alla resenärer efter pandemin, så hade Västtrafik en drive om sommarkortet. Det innebär att du kunde köpa kort för en zon, men åka i hela länet. 13,58 kostar kortet oss per dag och person. Vi har försökt åka runt i länet varannan dag, vilket gav en bra rabatt i alla fall. Så när första 30 dagarna var slut så var vi nästan varenda dag i Trollhättan och trygghetsvandrade både under Fallens dagar och inför Paludans ev besök.

Vilken frihet det var att bara visa upp kortet i kollektivtrafiken och bara åka. Kändes lyxigt 🙂

Oj vad vi rest med buss, spårvagn, tåg, båt mm. har ett par ställen kvar att besöka innan vårt kort blir ogiltigt. Snart blir det åter dags att besöka släkten i Tyskland, men till dess så njuter vi av det vi upplevt dessa månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s