”Har Gud snopp?”

Carl Johans kyrka 2021-10-31. Jag har svårt för detta att vi gör skillnad på människor och människor. Vi vet inte vad någon har i sin ryggsäck. Jag berättade lite om min ryggsäck när det gäller min tro. Mycket har nog gjort att jag är väldigt liberal när dt gäller människosyn.

För ett tag sedan så jag ett inlägg av Lars Gårdfeldt på Facebook.

Detta gjorde mig mycket besviken på mina medmänniskor som sprider har och hot, så att de är tvugna att skydda sig på olika sätt.

Jag har under några år tänkt att besöka en Gudstjänst som Lars håller i, för att kanske se om man blir smittad av någon bakterie/virus om man får nattvard av en präst som samtidigt är en HBTQ-aktivist. Nu blev det mer aktuellt, så jag åkte ner från Lilla Edet för att besöka mässan. Har jag blivit smittad av något så är det respekt för våra olikheter.

Den första jag möter är en underbar diakon. Det visar sig snart att vi har flera gemensamma kopplingar till Rommele Pastorat och även både Fors och Rommele kyrkor. Med en gång strömmade gemenskapen fram. Jag berättade lite om min historia men även vad som fick mig att besöka denna kyrka. Jag berättade om min syn på Lars Gårdfeldt, och fick kommentaren ”en underbart lagom galning”. Mitt svar blev genast ”då kommer jag att trivas”.

Och trivas, det gjorde jag. Lättsamma människor och en drygt halvfull kyrka, underbara medarbetare var en av orsakerna. Var kul att se hur medarbetarna förberedde Gudstjänsten och tänka på hur jag arbetar, var ett nöje. Hörde hur kantorn övade och sedan tog i av fulla muggar, med både kyrkorgeln och flygeln fick visa vad de gick för.

När sedan Lars kom med predikan och frågan hans dotter ställde till honom, ”Har Gud en snopp”, så hoppade jag till lite men samtidigt drog jag på mina smilband. Lars försökte förklara att Gud är så mycket större än vi kan ana, och att han finns i allt. Ja där kom ordet HAN… Vi kanske skall använda HEN istället? Det är så lätt att snöa in på könstillhörighet, speciellt när något är så stort. Kanske är det så att Gud har både snopp och snippa, då han finns överallt? Jag tänker inte gå in i någon diskussion om detta men konstatera att mässan i Carl Johans kyrka var i min smak.

Att besöka olika kyrkor är en del av mitt kall, men det blir sällan mer än ett besök när jag besöker av intresse, om man bortser från mina standardkyrkor. Men den glädje, kärlek och värme jag kände här, gör att ja nog snart är tillbaka här igen.

Tack till Prästen Lars, kantor Rolf-Åke, diakon Gunnel och vaktmästare Rebecka, för fina samtal och minnesvärd mässa. ❤

Avslutar med en tweet av Alf Svensson.

En reaktion på ””Har Gud snopp?”

  1. Den där Jesus sade: ”Vid uppståndelsen gifter man sig inte eller blir bortgift, utan alla är som änglarna i himlen” (Matt 22:30, Luk 20:35). – ”Jaha, hur är man då då, om man är som en ängel?”

    – Jesus: ”… de är Guds söner …” (Luk 20:36). – ”Jasså, söner. Är det obligatoriskt könsbyte för dom som vill komma in i himlen? Då måste Gud ha många snoppar.”

    Det heter annars, att man inte får ta med sig sina pengar och annat materiellt. Med gator av guld riskerar ju stället att bli överfullt. Men snoppen skall med, och saknas den får man en. Då har katolikerna fel, det finns ingen jungfru Maria i Himlen.

    Gud: ”Se, i Sion lägger jag Bibeln som stötesten. Vrånga förnuft, som tolkar den, snubblar och slår ihjäl sig. Sen leker jag Molok med dem.” Fritt efter Rom 9:33 m.fl.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s