Stolt över bygden

I över tjugo år har jag kört tidningar här i kommunen. I över tjugo år har jag kört nästan varenda gata, nästan varenda grusväg långt ut i ingenstans.

Älskar kommunen, som är liten, men har så mycket skönhet. Visst kan man svära ve och förbannelse när man suttit i en snödriva på vintern, kallt mörkt, och väntat på hjälp att komma loss. Samtidigt har jag kunnat sitta på en brygga och dricka en kopp kaffe och plaskat med fötterna i en sjö, sommartid, samtidigt som jag lyssnar på fåglarnas sång.

Jag har blivit misshandlad på busstationen här i Edet, och jag kunde ge polisen information om vissa saker så det gick till deras säkerhetsavdelning.

Men trots det fortsätter jag mitt ideella jobb till att skapa en kommun som vi är trygga i och som vi känner stolthet över. Nästan varje dag delar jag något positivt i FB-gruppen, ”Vårt vackra Lilla Edet”. Tack ni som ger respons och lyfter vår fina kommun samtidigt vill jag skrika SKÄMS, till er som inte gör något.

Fyra nyheter om skolan i vår lokaltidning, tre positiva och en mindre positiv. Bara en av dessa delas och det med orden ”Fuxerna. Borde vara omöjligt att lyckas sämre än i utanförskapsområdena kan tyckas”. Inte nog med det, den blir också väl kommenterad och nerdragen i skiten. Jag förstår om skolans personal tappar sugen, när det läser det.

Hur många gånger jag har ringt 11414 eller 112 till polisen denna sommar, har jag tappat räkningen på. Kommunen eller polisen skiter verkligen inte i oss, utan de tar det på stort allvar. Tre samtal till 112 bara på en vecka, och samtliga gånger har polisen kommit fortare än kvickt. Vid några allvarliga brott har polisen suttit med mig i telefon till patrullen var framme. Ett av tillfällena tog det 45 minuter då patrullen kom från Stenungssund. Framkörningstiden från Trollhättan har jag lärt mig är 22 minuter.

När man håller span tillsammans med polisen så är det verkligen skönt att hela tiden få uppdateringar var de befinner sig, så man slipper vara själv med problemen.

Ett av de tillfällen då vi ”vardagshjältar” var ute och tog en öl, så blev vi uppmärksammade på ett problem som gjorde att vi ringde. Den händelsen blev en rubrik i vår lokaltidning: Berusad man misstänkt för ringa vapenbrott. Samtidigt är jag glad att inte fler av de saker jag tillsammans med vänner inte blivit rubrik någonstans.

Jag är många gånger så besviken när människor inte kan visa uppskattning för det man gör. Inte för det att ”jaga bovar”, men att vi inte tillsammans kan lyfta varandra. Det borde fler hjälpa till att göra, istället för att prata skit bakom ryggen 😉

Jag har funderat på om vi inte skall ta efter Trollhättan i arbete.

Så här skriver de på sin hemsida.

Ett tydligt och positivt varumärke är en tillgång för varje stad och plats. Ett attraktivt och positivt laddat Trollhättan innebär att fler vill bosätta sig här, att näringsliv och offentlig sektor har lättare att rekrytera personal, att fler företag vill flytta hit och att fler vill studera i Trollhättan. För att identifiera alla bra saker och styrkor har vi skapat hashtagen #gotrollhattan

Varumärken handlar om känslor, tankar och associationer. Vårt varumärke är en av våra viktigaste tillgångar för att utvecklas och växa som stad.
Vårt varumärke, Trollhättan ”ägs” gemensamt av alla som bor och arbetar här. För att stärka bilden av Trollhättan har vi fokus på att skapa stolthet och gemenskap, väcka positiva känslor och förmedla vår bild av vår stad.
För att hitta alla goda exempel och historier i Trollhättan har vi skapat vår hashtag #gotrollhattan.


Den används som en stämpel på saker som är bra för Trollhättans utveckling och framtid och den används av alla i Trollhättan, vårt näringsliv, föreningsliv, Trollhättans Stad, Högskolan och alla andra som också är verksamma eller bor i Trollhättan.

Har ni något förslag på vad vi kan använda för hashtagg för att lyfta det positiva i Lilla Edets kommun? För visst vore det väl skönt att bara få reda på de positiva nyheter och inlägg i sociala medier. De tråkiga är som ogräs, börjar självså….

#GoEdet
#PositivaEdet
#GotaAlvdalensParla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s