Sommarkyrka

Då är det åter dags för sommarkyrkor och Vägkyrkor. Församlingen i Lilla Edet har i år temat Fuxerna pastorat 100 år.

Jag och bror åker gärna runt på dessa öppna kyrkor för att möta tradition och historia. Kyrkorna kan berätta mycket om livet på platsen hur det var att leva där, vilka människor som bodde och verkade där. Man möter också mycket nytt folk, folk som oftast sätter avtryck inom en, och lägger lite guld vid hjärtat. Sådant är mycket värt.

I år har Fuxerna församlin ett samarbete med fotoklubben i Lilla Edet som tagit fram ett antal bilder som de visar i kyrkan, både sådant som har med kyrkan att göra, men även orten som sådan. En mycket intressant utställning, som varmt rekommenderas. Själv var jag värd i kyrkan i måndags, och det var besökarna som fick lära mig en hel del om livet och om bygden här. Bara tacka och ta emot kunskapen. Även kort information om kyrkohedarna fanns där. Då från förste kyrkohedern till dagens kyrkoherde som jag känner.

Så passa på att lära dig lite mer om Lilla Edet och pastoratet och ta gärna en fika med hembakat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s