Morgon och kväll

Två gånger varje dag, morgon och kväll går jag och vovven älvrundan. Ja man kanske skall säga en del av den. Den börjar/slutar vid Edetrasta och stigen slingrar sig utefter älven ändå ner till Essity. Vår del är väl den södra tredjedelen där vi promenerar. Vi stannar till och från till vid fiskeklubben Laxen. Och på kvällarna stämmer vi gärna träff där med någon/några för en stunds social samvaro och för att titta på hur laxar hoppar i älven. Nussä känner till vilka vägar vi skall gå, så han visar gärna vägen. Visst är vatten härligt och när värmen är het och solen gassar så är det skönt med den svalka älven ger.

Ibland händer det är vi fyller ryggsäcken med något gott, ibland grillkorv som vi grillar på någon eldstad som finns. Andra gånger kan det hända att muggar och en flaska vin åker ner. Ja våren är en fantastisk tid och att få följa växternas och djurens uppvaknande är verkligen en fröjd.

Måste säga att man är previligerad att ha allt, eller i alla fall nästan allt inom promenadavstånd.

Här om dagen träffade vi Janne som flög drönare över älven. Han hade känsla i fingrarna och styrde drönare galant.

Han förevigade oss från luften.

Ja vatten och nära till naturen är en lisa för själen.

2 reaktioner på ”Morgon och kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s