Julafton i maj…

Julafton i maj, ja det känns så i alla fall. Vi har nu börjat packa upp lådor med grejer som flyttfirman packade för oss. Man har ju samlat på sig en hel del prylar under alla år, och vissa saker har man gömt och glömt. Nu hittar man de sakerna och det väcker minnen.

Ja det känns som man blivit barn på nytt när man hittar saker, som finns långt in i ett skåp och minnet har samma funktion. Nu vaknar de små grå.

Ja det var en hel del lådor att plocka in, och alla skall kollas igenom och bestämmas vilket skall behållas och vilket skall sändas vidare. Jag insåg att vi har en massa ankor, gäss och andra fåglar i porslin. Så det blev en fågelavdelning på golvet.

Mors alla porslinsfigurer fick hamna för sig.

Och på vardagsrumsbordet blev en avställningsyta för diverse.

Tur att vi har ett förråd i källaren dit en del saker kan förpassas innan vi bestämt vad vi skall göra med dem. Men att öppna paketen och ta fram det som gömdes i pappret var en riktig gammaldags julafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s