Lilla Edet mitt i naturen

20170826_173534

Lilla Edet, mitt i naturen…
Lilla Edet är centralort med också en egen kommun.
I går var jag inbjuden till dialogsamtal i kommunen  där de skulle ha sista mötet av fyra i ämnet ”Hur kan vi skapa det goda samhället tillsammans?”. Det blev mycket intressanta berättelser från inbjudna gäster men också samtal i gruppen jag var med i.

Jag är ju boende nästan på gränsen mellan Trollhättan och Lilla Edet, fast i Trollhättans kommun. När min egen ort Sjuntorp inte räcker till, så är det ju Lilla Edet som blir platsen  dit jag söker mig.

20180123_180733
Mai Lundell, integrationssamordnare i Lilla Edet

Men orten består inte bara av centralorten utan även flera större och mindre samhällen, varav Lödöse är den största, och kanske också den mest kända.  I love Lilla Edet, just för denna mångfald och naturen är aldrig långt borta, utan finns nästan bakom nästa husknut.

För mig är Lilla Edet, lagom, med hjärtat på rätt ställe, nära till natur, rekreation och gemenskap. Men jag saknar också mötesplatser, inte minst där ungdomar och vuxna kan mötas, hitta gemenskap och bygga förtroende, men också individer från olika kulturer där vi kan lära känna varandra. Kanske man kunde skapa en virtuell mötesplats där jag kan hitta andra som har samma intressen som jag, jag om gärna vill vandra i naturen, och gärna ta med någon annan som har samma intresse. Ta med saker, göra upp en eld på en grillplats och grilla korv mm.

Nedan visar jag bilder från kommunen och en del av deras rikedom. Det finns en stor skatt i kommunen, även om den också, liksom de flesta andra kommunerna, har sina problem. Men att blåsa upp dessa, till proportioner, som inte stämmer överens med verkligheten, gynnar ingen. Tillsammans kan vi skapa det goda samhället…

 

En reaktion på ”Lilla Edet mitt i naturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s