Musik på jobbet – Helt Sonika

20171216_173148

Musik på jobbet är väl helt fantastisk, speciellt när det är live. Eller vad säger ni?
Fick förtroendet av vår kyrkoherde att i vår kyrka förbereda adventskonseren med gruppen Helt Sonika. Helt Sonika hade korsat stiftsgränsen för att komma till våra kyrka, då deras hemvist är i Hjärtum. Så glada människor, vilket jag tror musiken gör att de blir. En härlig körledare vid namn Anita Svensson, som med ingivande av respekt och en stor portion humor fick oss alla att bli delakiga. Ja, det märktes att alla gick in i detta med glädje och jag blev snabbt en del av gänget. Så underbart!

När jag stod där vid mixerbordet och vi försökte hitta bästa ljud, kände jag mig som Eddie Axberg, som jag jobbat en hel del med. Eddie är ju ljudtekniker men för er som kommer ihåg Utvandrarna och Nybyggarna av Vilhelm Moberg, kommer kanske ihåg Karl-Oskars yngre bror Robert, som spelades just av Eddie.

25398777_1723766747663181_4151165406772167164_n
Tvärflöjtisten Joel Jansson placerade vi i predikstolen där hans toner gav en magisk glans genom hela kyrkan. Trots många timmars arbete att vara kören behjälplig, så hann jag med både snöskottning och kaffekokning emellan. Jag var underbart glad att vi ha en kaffebryggare i kyrkan, för jag hade ingen tid till att sitta still, så jag smög ut ett par gånger så jag hann få lite kaffesmak i munnen.

20171216_203205-02

Men det som blev en total överraskning för mig, men också värmde mitt hjärta mest var när vår präst Stefan Nordlander ropade fram mig och tackade för min insats. De fina orden han sade och att pastoratet hade skänkt en summa till årets julkampanj, Jag är ett liv.

Tack Stefan för att du framförde julens budskap på ett fint sätt mellan julmusiken.
Tack till kören och solisterna, som satte guldkant på hela föreställningen.
Solister: Karin Fundin, Nadja Lindeman, Louise Svensson.
Tack till du högt uppsatte tvärflöjtist, Joel Jansson. Tack till kantor Ulla Björnheden.
Tack till Reem och Gun som var kyrkvärdar, N var gud värda med er insats.
Och sist ett stort tack pastoratet som gav mig förtroendet att fixa detta.

Årets julkampanj: Barn världen över berövas rätten till fullvärdiga liv! Det kan vi inte tolerera. Därför arbetar vi mot sexuella övergrepp och våld. Vi vill ge barn möjlighet till trygghet, skydd, utbildning, mat och vatten. Vi kämpar för att barnens röster ska höras. Var med i årets julkampanj!

3 reaktioner på ”Musik på jobbet – Helt Sonika

    1. Du anar inte hur det värmde.
      Jag hade räknat med ett Tack, men efteråt fick jag höra att det var skitbra av prästen innan han kom på att barnen har sagt att han inte får säga så, för de får ju inte säga så…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s