Adventskonsert i V Tunhem

20171203_173334663514771.jpg

Bror och jag älskar ju musik i nästan alla former. Visst händer det att vi åker ner till konserthuset i Göteborg för att lyssna, men för oss bonnapôjkar finns också ett annat alternativ, och det är våra kyrkor. Här omkring finns mycket aktivt musikliv i flertalet kyrkor. En av de kyrkor vi gärna besöker är Västra Tunhems kyrka, som inte bara är vacker utan även en fantastisk konsertlokal, där vi gärna njuter utav musiken.

Vi var där och lyssnade på adventskonserten med Vargöns Kammarorkester under ledning av Catarina Olsson och Tunhemskören med ledaren Lasse Eklund.
Mer om respektive grupp finns längre ner på sidan.

Jag delar med mig lite av det material jag filmade, för att visa dessa fantastiska ungdomar och vuxna och deras musikaliska underverk.

Dotter Sion
Georg Friedrich Händel

Ur De fyra årstiderna ”Hösten”
Antonio Vivaldi
Solist: Angelo Lundström

Concerto Grosso no 8
Arcangelo Corelli
Solister: Bina Kittelmann Flensner, Kristina Ohlwein, Kristian Chojecki

Välsignad är han som kommer
Georg Michael Telemann

Vargöns Kammarorkester består av ungdomar i åldrarna 15-20 år som spelar stråkinstrument och studerar på Musikskolan i Vänersborg och på spetsutbildningen MUV, Musikerutbildning Vänersborg, vid Birger Sjöberggymnasiet.

Orkestern startades på 1960-talet av violinpedagogen Sture Nilsson och har sedan dess inspirerat och fostrat många ungdomar att fortsätta med musiken som yrkesval, både som pedagoger och musiker.

Tidigare medlemmar som gått vidare med sina studier återfinns nu i många professionella orkestrar i Sverige exempelvis Kungliga Hovkapellet/Royal Swedish Orchestra, Kungliga filharmonikerna och
The National Orchestra of Sweden – Gothenburg Symphony Orchestra

2003 tog Catarina Olsson över som dirigent och musikalisk ledare för Vargöns Kammarorkester.

Vargöns Kammarorkester gör regelbundet konserter runt om i vårt närområde och samarbetar ofta med olika organisationer, arrangörer, körer och föreningar.
Orkestern har även under åren deltagit i tävlingar och festivaler och tycker om att resa utomlands för att ge konserter både själva men även i samarbete med lokala orkestrar för att skapa nya kontakter, i de länder de reser till.

 

Tunhemskören är Västra Tunhems församlings kyrkokör. Det är en blandad kör med cirka 30 aktiva sångare både från församlingen och från grannkommunerna.

Det är roligt att vi lockar till oss goda sångare även från andra håll.

Lars Eklund är Tunhemskörens ledare sedan 2009. Han är född 1967 i Göteborg och har såväl kantorsexamen som lärarexamen i musik och matematik.

Yrkeslivet har hittills innehållit en blandad kompott av lärarjobb i både musik och matematik från Hovås i söder till Tärnaby i norr. Mellan 1999 och 2010 jobbade han på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan, bl.a. på Estetiska programmet. Sedan dess har han varit kantor på heltid i Västra Tunhems pastorat.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s