NMR förbjuds i Finland

DKFMK6qXoAELPsd

Jag ser många som jublar över att en tingsrätt i finland har beslutat att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Visst kan man förbjuda en organisation i Finland, men det måste ju vara lika lätt att kringgå, genom att upplösa den gamla och skapa en ny med ett annat namn. Och oavsett så är det organisationen som är förbjuden, men personerna med åsikterna finns kvar. Så frågan är om den blir så effektiv, mer än en markering från staten.

I Sverige har vi inte den möjligheten att förbjuda organisationer på detta sätt, mer än inom vissa specifika områden. Däremot kan individer dömas. Vi vet att NMR är en nazistisk organisation som kan vara våldsam. Men vad händer om man förbjuder dem, går de under jorden och blir mer våldsamma? Vi vet att många är dömda för andra brott inom nazismen, så vad spelar några mer brott för roll?

Jag har absolut inget till övers för dessa organisationer och människor, men vi kanske behöver få acceptera att de finns…

En reaktion på ”NMR förbjuds i Finland

  1. Tonymalmqvist

    I princip har de här individerna förklarat krig mot demokratin och det öppna samhället vi lever i. Under andra världskriget myntades orden: En god nazist är en död nazist! Nu vet vi att våld föder våld, kommer aldrig nåt positivt ur det, bara misär och elände. Det är det ena. Det andra och som vi har att förhålla oss till när det gäller det här är att en öppen dialog och diskussion med dessa är meningslöst och helt utan någon som helst mening. Sen hur och på vilket exakt sätt hur man ska bemöta det här har jag idag inget riktigt bra svar på.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s