Trollhättan i sorg, igen

20171128_125711

En 14 årig kille blev påkörd på en parkeringsplats i Trollhättan och blev svårt skadad.
Så här skriver P4 VästStrax efter klockan 22 i går kväll fick polisen in larm om en skadad människa på parkeringen utanför butiken Granngården i Lextorp i Trollhättan.

Ambulans och polis var snabbt där och upptäckte en svårt skadad pojke som låg på parkeringen.

– Vittnen berättar att pojken har blivit påkörd av en bil och att bilföraren gick ur bilen för att se vad som hänt och sedan hoppade in i bilen och körde iväg, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Efterhand som polisen som polisen fått fram mer fakta, har detaljer delvis ändrats. De är inte längre säkra på om bilföraren uppfattat vad som hänt. Vad jag vet har bilföraren inte hittats än. Vi trygghetsvandrare började samlas där vid 17.30 tiden där igår, för att vara ett stöd och även behjälpliga för de som behövde tröst. Även POSOM-gruppen, polisen, Svenska kyrkan, idrottsföreningar samlades på platsen för att delta i sorgen.

Själv var jag där första gången på middagen för att se platsen och jag köpte en brun nalle med rött hjärta och placerade det där.
20171128_130024

Senare på kvällen samlades folk i fler små grupper för att dela sin sorg och allt eftersom kvällen gick anslöt sig fler och fler människor och som mest var det ca 400 personer på platsen och deltog i minnesceremonier.


Allt eftersom dagen övergick i kväll, så fylldes området med marschaller och gravjus


Det var en mäktig upplevelse att se ljusen brinna efter gångbanor, vägar, trottoarer och gångbroar. En mäktig upplevelse att vänner, bekanta och vanliga människor samlas för att delta i sorgen. Ett liv släcktes i förtid, och när man vaknar på morgonen, vet man inte om man åter få gå till sängs…

 

3 reaktioner på ”Trollhättan i sorg, igen

  1. Så oerhört tragiskt. Tänker på pojkens familj och vänner. Tänker även på bilföraren och dennes anhöriga. Det är så mycket sorg, frågor och smärta sådana här gånger.

    Gillad av 1 person

      1. Rykten gör bara saken ännu värre, som alltid. Dessutom riskerar det att förstöra tillvaron för människor som överhuvudtaget inte var i närheten ens om det vill sig illa.

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar