Slukhål

20171005_0403391051724352.jpg

Här om dagen eller snarare natten på min tidningsrunda, så fick jag syn på något på vägen som såg misstänkt ut. Går fram och ser att det är ett slukhål och bra djupt och mycket större under ytan än man ser på bilden. Jag tar med ficklampa och börjar undersöka hur det ser ut inuti. Står först några meter ifrån innan jag vågar går närmare och för att se in. Till vänster om hålet är vägen så tunn, så det håller knappast för mig att gå på. Till höger är det först väldigt tunt med sedan är det lite tjockare men jag ser inte hur långt under vägen som det är tomt på grus och bara en tunn yta.

Jag ringer förman och berättar vad jag ser och säger att jag vägrar köra där, då jag knappast tror att det håller. Jag ringer polisen och pratar med riksväxeln, och personen som svarar vill inte tro mig, så jag ber ber att få bl kopplad till Trollhättan direkt. Jag berättar där för polisen vad jag ser och att jag precis har satt ett par snöpinnar i hålet.
De ber mig också att sätta ut varningstriangel från ett håll, ja, jag har bara en i bilen. Jag berättar att det ser så otäckt ut så jag vägrar köra där med min tidningsbil/personbil. Han larmar direkt trafikverket om min upptäckt.

snip_20171005064849

Trafikverkets personal är på plats ca 06,30 och undersöker och bestämmer omedelbart att detta måste åtgärdas. Då vet de själva inte hur allvarlig och hur stort hålet är. De beställer fram grävmaskin och lastbil med grus men det tar en stund innan de är på plats. De ser flera bilar som kommer, saktar in något och bara kör förbi utan att undersöka saken närmare. De beskriver för mig, när jag senare är på plats, att de är mycket vågat och att ingen går ut och kollar innan ur det ser ut, innan de kör.

Ha berättar vidare att det var så dåligt att det kunde bära eller brista, tydligen var det tanken hos bilisterna som inte tog detta på allvar. Hade man tur så kunde bara hjulen försvinna värre om hela hjulaxeln försvann, och riktig otur, så hade bilen försvunnit.

Själv fick en kollega åka med tidningarna från andra hållet, en omväg på flera mil för att dela ut post och tidningar.

Själv kommer jag dit igen vid 11-tiden när de nästan var färdiga men den ena halvan av vägen. Men det var så stort så det blev att gräva upp resten av vägen också.

20171005_120954_0021205520080.jpg

De börjar gräva andra halvan strax efter att jag var där.

20171005_1233211831664953.jpg

Tog inte lång tid förrän vi hittade fler hål.

20171005_124113204110304.jpg

Han gick ner med paddan för att packa grusen i gropen när det blev ytterligare ett hål och paddan försvann ner i det…
Där ser du vatten från bäcken som rinner förbi trumman.

20171005_1242171922928925.jpg

Grävskopan fick lyfta upp upp paddan för att fylla på nytt grus och böja om att padda området igen.

20171005_1242191126626783.jpg

Jag var tydligen väldigt klok som valde att inte köra förbi, och de som gjorde det hoppas jag köpte lotter, den dagen…. För de har haft en väldans tur att de inte blev sittandes, och turen kanske satt i hela dagen.

7 reaktioner på ”Slukhål

  1. Tack!
   Har sett liknande slukhål förut och var gång stannar jag och kollar hur det ser ut innan jag passerar.
   Detta var första gången jag inte passerade då det var väldigt ihåligt…

   Gilla

 1. Vaket av dig! Sådant där hål kan få vilken bil som helst att fara åt fanders med dödlig utgång. Jag gillar att du kämpar på med posten på landet. Annars vore vi ju avskurna. Bort från all redlighet. Heder åt dig när alla går illa åt posten. Tyvärr ser de inte de som vill gott.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s