I skogens djup

20170727_173835

I skogens djup hette en utställning i Gräfsnäs slottsruin. Temat har handlat om materialet ull, beklädnadstyger och sagans värd Inspiration: John Bauers Bland tomtar o troll och även Jugend, som ju samma tidsepok.

Det är nätverket Vävformgivning som fixat till utställningen och jag besökte den två gånger. Under alla år har jag ju hjälpt mor med hennes handarbeten och jag har hjälp till med vävning, dra på varpen på vävstolen och göra i ordning den. Men kan ju även både sticka, virka, brodera mm. Så jag är ju inte bortkommen på detta, och jag kan ju förstå arbetet bakom konstverken, och det är ju inte några få arbetstimmar som oftast ligger bakom. Därför tror jag att jag verkligen kan uppskatta dessa hantverkstyper.

Delar av mig lite bilder från utställningen…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s