Stenträdgården tar form

Nu är mattan på  plats i hela gropen och stenkanten mot gräsmattan är lagd, så att robotgräsklipparen kan klippa gräset jämt samtidigt som stenträdgården kan vara full med prydnader. Att stenträdgården hamnade just där, är att vi hade en gran som stormen Egon knäckte och vi måste gräva upp roten. Samtidigt ville vi ha bort prydnader i trädgården så att det blev fritt spelrum för klipparen och att slippa allt för mycket jobb.

Där sittbänken står kommer jag att lägga en bit trall som vi har liggandes så att man kan gå och sätta sig och kanske ta en öl i solen. En parasoll finns att komplettera med. Till vänster om möbeln står gamla innanmätet från gårdens kokgryta där vi kokade potatis till grisarna och bakom den står den gamla trädgårdspumpen. I den kommer en slang att kopplas så att vatten rinner från baljan upp i pumpen och tillbaka. 

Rådjuret har fått sin plats och kan blicka på gästerna när de kommer. Hen var oftast igenväxt med gräs när han låg i gräset och syntes knappt. Nu har han sin upphöjda position där.  Även fågelbadet, svanen och ställts på plats och nu provar vi oss fram för att hitta rätt positioner på prydnader.  Sedan blir det lite solcellsbelysning och annat som det kommer att kompletteras med.

Så nu börjar det kännas som om allt tar form. När vi bestämt oss, så skall resten fyllas med stenar i olika former storlekar, allt för att hålla ogräset borta.

4 reaktioner på ”Stenträdgården tar form

 1. semestersol

  Det kommer att bli jättefint! Ska du lägga grus under stenarna, eller enbart stenar? Rådjuret påminner mig om barndomen hos min moster.

  Gillad av 1 person

  1. Exakt hur det blir vet jag inte. Blir nog både stenar och grus och kanske även något specialområde…
   Först skall jag nu placera de saker vi har på de ställen där jag känner mig nöjd…

   Gilla

 2. Jag har hittat många tips på Pinterest, en ide jag har är att gjuta betong på stora blad typ rabarberblad och sen lägga dem som ”plattor” att gå på, steg som blir till ”stig” efter husets långsida till källartrappen på kortsidan. Lycka till med din stenhörna. 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s