På flykt från andra världskrigets fasa

paflyktlarge
Nu ar jag lyssnat på den andra boken av Kim M Kimselius och ämnet andra världskriget. För mig blev ett kärt återseende att åter få träffa  Theo och Ramona, och det kändes som om jag stod öga mor öga med dem och vi kramades hjärtlig. Visst är det härligt att följa sina vänner, såsom Kim själv på Facebook. Minst lika roligt var det att följa våra gemensamma vänner i bokform. Lite blev det som avsked var gång man var tvungen att stänga av uppspelningen av boken, men det var ju bara några timmar innan man skulle ses igen.

Denna gång kände jag att det var mer fart i boken, och jag hade svårt att hänga med i svängarna, för händelserna och spänningarna avlöste varandra. Jag hann bygga upp miljöerna i mina tankar, men att mina tankar flyger iväg, var denna gång långt borta, vilket jag tycker var ett stort plus. Nu behövde jag lyssna på boken en gång, då jag hängde med redan från början och hela vägen igenom. Så det gjorde du bra Kim, du fångade mitt intresse rakt igenom.

Nu var detta Kims två böcker om andra världskriget som jag köpte av henne på höstens bokmässa, men vem vet, jag kanske vill träffa Theo och Ramona igen, och då vet jag vart jag skall vända mig.

Lämna en kommentar