Lyssna och gå…

20170608_210959Jag lyssnar på mycket media när fågelkvitter saknas och många gånger är det ljud eller talböcker som gäller. Böckerna jag lyssnar på laddar jag ner till telefonen när jag har tillgång till vanligt nätverk, så behöver inte det drabba min surfpott till abonnemanget. Här om dan visade jag upp min smartwatch med texten på den talbok jag just läste. Författarinnan Kim M Kimselius bok, flykten från andra världskrigets fasa var det som stod på displayen.

Men det var tekniken som växte mer uppmärksamhet än själva boken. I öronen har jag pluggar med bygel för att lyssna med, lite senare blir det hörlurar och när det är kallt blir det mössa med inbyggda högtalare. Alla delar är ju sammankopplade via Bluetooth med telefonen,  så den är hela tiden i tryggt förvar i en ficka. Alla styr jag sedan med min smartwatsh som sitter på min högra arm. På min vänstra sitter mitt fitbit aktivitetsband, som även den kommunicerar via Bluetooth. På klockan styr jag då uppläsning och pausning, men även volymen och kan hoppa fram och tillbaka i läsningen. Klockan är ju hela tiden på armen och lätt tillgänglig. Med en enkel handrörelse så tänds skärmen och visar tid med också det senaste i min kalender, mm.

Men jag kan också svara i telefon, ringa upp få noteringar om sådant jag inte får missa. Kommer det något vi sociala medier så kan jag avgöra om det är viktigt och måste åtgärdas direkt,  via telefonen eller om jag kan vänta med det.

Några har varit rädda för att batteritiden ökar, vilket jag inte märkt. Problemet är när jag har tråkigt och inget att göra, så surfar jag och skärmen på telefon tar mycket krafter. Nej, jag tror att för min del att batteriförbrukningen minskar när jag använder detta system,  då jag inte använde telefonen och då inte har skärmen tänd så ofta.

Heltoppen med andra ord…. ☺

20170609_203550-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s